Uutisen päiväys

15.2.2011← Takaisin

Lindvall hiihti Suomelle toisen EYOF-kullan

  Suomen hiihtojoukkue jatkaa vahvasti Euroopan nuorten olympiafestivaaleissa Liberecissä, sillä uusikaarlepyyläinen Christoffer Lindvall hiihti perinteisen sprintissä toisena kisapäivänä kultaa. Viidenneksi hiihtänyt Antti Ojansivu täydensi hienoa suomalaispanosta. Tytöissä Saana Kemppainen oli 7:s ja Hanna Varjus 9:s.

  Karsinnassa Lindvall oli neljäs, mutta eteni sitten mestariksi asti ennen Venäjän Artem Maltsevia.
  ”Vähän oli kyllä voitto yllätys, kun PM-kisoissa olin kahdeksas. Tavoitteeni oli A-finaalipaikka. Sukset olivat tänään hyvät, oli helppo hiihtää kovaa”, IF Minkeniä edustava ja Vöyrin urheilulukiossa opiskeleva Lindvall sanoi.

  Muista Juuso Lotta oli 18:s ja Matti Hiironen 32:s. Tyttöjen sprintissä Ruotsin Stina Nilsson ja Sofia Henriksson ottivat kaksoisvoiton. Välieriin selvinneen suomalaiskaksikon lisäksi Sanna Martikkala oli 16:s ja puolivälierässään harmittavasti kaatunut Leena Nurmi 21:s. Nurmi oli karsinnan neljäs.

  ”Hyvä päivä oli. Christofferilla oli erittäin vahva tasatyöntö alussa ja loppusuoralla. Vähän harmittaa tuo Leenan kaatuminen”, valmentaja Jussi Piirainen sanoi.

  Liberecissä on keskiviikkona maastohiihdon osalta välipäivä. Torstaina tytöt hiihtävät vitosen ja pojat 7,5 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.
  Tulossivu: http://www.eyowf2011.cz/results-cc.aspx