Uutisen päiväys

21.11.2016← Takaisin

Lidl-ryhmästä ponnistanut Kytösaho tavoittelee paikkaa Lahden MM-kisajoukkueessa

Mäkihypyn maailmancup pyörähtää käyntiin viikonloppuna Rukalla. Suomea kotiyleisön edessä edustaa kahdeksan mäkikotkaa, joista yksi on Niko Kytösaho. Lidl Junioreista nuorten maajoukkueeseen ponnistaneen hyppääjän haaveissa siintävät koti-MM-kisat.

Nuorten maajoukkueeseen yksi maamme lupaavimmista nuorukaisista, Niko Kytösaho, ponnisti aikoinaan Lidl Junioreista. Kytösaho muistelee aikaa lämmöllä mm. leirien mahdollistamisen takia.

"Oli kaikki Suomen parhaat junnut yhdessä. Itse taisin olla mukana neljä vuotta. Se oli tosi hyvää aikaa. Ei olisi päässyt mihinkään leireilemään, ellei Lidl olisi mahdollistanut sitä. Sai kavereita samanikäisistä hyppääjistä ja huumoria hyppäämiseen", Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustava Kytösaho virnistää.

Vuosien saatossa myös henkinen puoli on kasvanut ilmeisen vahvaksi. Tammikuussa 2015 nuorten Euroopan Olympiafestivaaleilla Lichstensteinissa kultaa mäkihypyssä voittanut hyppääjä on varustettu terveellä itseluottamuksella. 

"Ensi talvena nuorten ja aikuisten MM-kisat ovat päätavoitteeena. Ennen niitä tulee paljon kisoja ja tietysti Rukalla on tavoite pärjätä. Viime vuonna olin jo A-maajoukkueen mukana, silloin tuli enemmän opittua kaikenlaista. Nyt olen aika samalla viivalla vanhempien kanssa."

Lähtökohdat viikonloppuna alkavaan kisakauteen Kytösahon kohdalla ovat kelvolliset. Nuoren suomalaisen mukaan mennyt kesä vierähti paljolti reissun päällä.

"Tällä hetkellä kuuluu hyvää, kesä on mennyt suht' hyvin. Päästiin reissaamaan Keski-Euroopassa paljon päävalmentajan kanssa. Paljon pyörittiin Itävallassa ja Saksassa. Näyttää ihan hyvältä."

Kuva: SHL/Jesse Väänänen.