Uutisen päiväys

2.11.2011← Takaisin

Leevi Mutrulle Tahdon Voima –palkinto vuonna 2011

    Yhdistetyn nuori lahtelaislupaus Leevi Mutru palkitaan Aino-Kaisa Saarisen Tahdon Voima –palkinnolla tänä vuonna. Lahden Hiihtoseuraa edustava Mutru on toinen kannustepalkinnon saaja. Hän saa rahallisena kannusteena palkinnoksi 500 euron stipendin sekä Kalevala Korun lahjoittaman korun.

    ”Haluan tukea kotiseutuni nuoria hiihtolajien urheilijoita, että heistä nousisi uusia ’aikkuja’. Lahden seudulla on aina ollut menestyneitä hiihtolajien urheilijoita, ja toivon nuorten jatkavan perinnettä. Tänä vuonna valinta kohdistui yhdistetyn hiihdon nuoreen lupaukseen. Toivon, että tämä palkinto kannustaa Leeviä tekemään entistä kovemmin töitä lajissaan huipulle pääsemiseksi”, Aino-Kaisa Saarinen sanoo. Salpausselän urheilulukiossa opiskeleva Leevi Mutru on 16-vuotias lahtelainen, joka aloitti mäkihypyn 8-vuotiaana. Hiihto tuli mukaan samoihin aikoihin. Vielä tuolloin hiihto ei häntä suuresti innostanut ja lopulta lajiksi valikoituikin pelkkä mäkihyppy. Keväällä 2010 Leevi päätti kuitenkin satsata vielä yhdistettyyn ja tehdä töitä siinä pärjäämisen eteen. ”Olin itsekin aika yllättynyt, kuinka hyvin kausi 2010-11 sitten meni: tuli KLL-voitto ja olin nuorisocupissa toinen”, Leevi kertoo. Nyt hän on ensimmäistä vuottaan yhdistetyn nuorten maajoukkueessa, Vapo-tiimissä. Tulevaisuuden tavoitteena on kehittyä urheilijana koko ajan ja tehdä pitkäjänteisesti töitä. ”Tavoitteena on ensin pääsy A-maajoukkueeseen ja sen jälkeen menestyminen arvokisoissa”, Leevi sanoo. Aino-Kaisa Saarisen Tahdon Voima –palkinto oli nuorelle urheilijalle tervetullut muistaminen, josta Leevi on kiitollinen. ”On arvokasta, että meitä nuoria tuetaan ja huomioidaan. Tähtäimessä on ammattiurheilu-ura, mutta vielä en urheile ammatikseni. Lahdessa hiihtourheilussa voi edetä pitkälle. Suorituspaikat ovat erinomaiset ja Salpausselän Urheilulukio mahdollistaa hyvin myös minun harjoitteluni. On hienoa olla lahtelainen hiihtourheilija”, Leevi sanoo.

    Aino-Kaisa Saarinen lanseerasi Tahdon Voima –kannustepalkinnon viime vuonna. Ensimmäinen palkinnon saaja oli Joutsan Pommin maastohiihtäjä Veli-Matti Räsänen. Saarinen valitsee palkinnon saajan vuosittain 16-20-vuotiaiden hiihtolajien harrastajien keskuudesta Lahden piirin alueelta.