Uutisen päiväys

21.2.2013← Takaisin

Lauri Vuorinen pronssille EYOF-sprintissä

Maastohiihtäjä Lauri Vuorinen voitti Suomen ensimmäisen mitalin Euroopan nuorten talviolympiafestivaaleilla Romaniassa. Vuorinen sijoittui kolmanneksi sprinttihiihdossa. Joni Mäki ja Emilia Myllykoski voittivat B-finaalit.

Tyttöjen ja poikien sprinttihiihdot tarjoilivat vauhdikkaita hetkiä Predealin hiihtokeskuksessa. Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Vuorinen lähestulkoon dominoi aika-ajoa ja neljännesvälieriä. Perniöläinen näytti etenevän helposti kohti finaalia. Myös Vaasan Hiihtäjien Joni Mäki, Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö ja Hyvinkään Hiihtäjien Waltteri Vinkanharju selvisivät aika-ajoista helposti jatkoon.
Neljännesvälierissä Mäki selviytyi Vuorisen seuraksi välieriin, mutta Vinkanharjun ja Lepistön tie päättyi. Lepistö oli lähellä jatkopaikkaa, mutta viimeisessä nousussa takaatullut sveitsiläinen yritti ohittaa Lepistöä olemattomasta raosta, jolloin molempien sukset takertuivat toisiinsa ja kummankin peli oli pelattu.
Välierissä Vuorinen lähti liikkeelle vauhdikkaasti ja johti eräänsä puolimatkassa. Pieni horjahdus alamäkiosuuden päättäneellä sillalla maksoi kuitenkin johtopaikan ja norjalainen pääsi kuittaamaan erävoiton.
- Välierän jälkeen asetin tavoitteekseni mitalin, sen verran helposti se tuli, Vuorinen kertoi.
Joni Mäki ei löytänyt riittävää potkua A-finaaliin saakka, mutta selviytyi B-finaaliin jossa ottinäyttävän voiton ja sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi. 
A-finaalissa Vuorinen avasi taas kovaa vahvalla tasatyönnöllään ja hyökkäsi kärkeen. 1,3 kilometrin reitin puolivälistä alkavan nousuosuuden alla hän oli kolmantena, ja pystyi säilyttämään paikkansa kovassa loppunousussa. Voiton vei Norjan Aksel Rosenvinge ja hopea meni niinikään Norjaan Eirik Sverdrup Augdalille
- Missään vaiheessa ei tuntunut helpolta mutta pystyin silti puristamaan. Yläkanttiinhan tämä meni, suksi toimi loistavasti. Vähän meinasin jäädä ruuhkaan nousun alussa ja keskellä ja norjalaiset pääsivät hitusen karkuun enkä pystynyt enää vastaamaan nousun lopussa. Hieno fiilis joka tapauksessa, iloitsi Vuorinen.
Vuorisen mitali oli Suomen ensimmäinen Brasovin EYOF-kisoissa. Mitalit jaettiin kilpailupäivän iltana näyttävässä seremoniassa Poiana Brasovin hiihtokeskuksen aukiolla suuren yleisömeren hurratessa.

Emilia Myllykoski voitti B-finaalin

Tyttöjen sprinttihiihdossa Noormarkun Nopsan Emilia Myllykoski raivasi tiensä B-finaaliin, jonka hän voitti lähesylivoimaiseen tapaan. Seinäjoen Hiihtoseuran Jasmi Joensuu putosi välieristä ja finaaleista harmittavasti 16 sadasosasekunnin erolla. Pöytyän UrheilijoidenJohanna Matintalo hiihti puolivälieriin, mutta IF Kronanin Jennie Lindvallin vauhti ei tällä kertaa riittänyt aika-ajoista jatkoon.
 Tyttöjen kilpailun voittoon hiihti Saksan Victoria Carl.

Tulokset:
Tytöt, sprintti 1,3 km: 1) Victoria Carl GER, 2) Natalia Nepryjeva RUS, 3) Anamaria Lampic SLO … 7) Emilia Myllykoski, B-finaalin voittaja. 
Pojat, sprintti 1,3 km: 1) Aksel Rosenvinge NOR, 2) Eirik Sverdrup Augdal NOR, 3) Lauri Vuorinen FIN … 7) Joni Mäki, B-finaalin voittaja. 
Olympiakomitean tiedotus