Uutisen päiväys

26.1.2017← Takaisin

Lasten Lumipäivillä talvilajit tutuiksi mäkihypystä ampumahiihtoon

Lasten Lumipäivät -kiertue jatkaa kulkuaan ja ensi viikolla kiertue pysähtyy kolmella paikkakunnalla. Viikko starttaa maanantaina Seinäjoelta, jonka jälkeen vuorossa ovat Ylivieska ja Haapajärvi.

Paikallisten alakoulujen oppilaat pääsevät tutustumaan Lasten Lumipäivät -alueeseen kahtena päivänä kaikilla paikkakunnilla. Lisäksi niin Seinäjoella, Ylivieskassa kuin Haapajärvellä järjestetään kaikille avoin ja ilmainen koko perheen tutustumistapahtuma.

Avoimessa koko perheen iltatapahtumassa käytössä ovat samat hauskat lumiset rastit kuin päivällä koulujen vieraillessa Lasten Lumipäivillä. Rasteina ovat suksicrossi, mäkihyppy, lumipelit ja ampumahiihdon tarkkuuspisteet. Lisäksi kaikilla paikkakunnilla on iltatapahtumassa mahdollisuus testata suosittuja ampumahiihdon ekoaseita.

Iltatapahtumassa monenlaista tekemistä
Viikon ensimmäisellä paikkakunnalla, Seinäjoella, iltatapahtumassa kävijöitä ohjaavat Seinäjoen Hiihtoseuran toimijat ja rastien lisäksi luvassa on telemark-liukuharjoittelua. Koululaisten päivätapahtumissa seuran apuna ovat Etelä-Pohjanmaan Opiston liikuntatieteen ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen opiskelijat.

Ylivieskassa iltatapahtumaan on yhdistetty Lasten Lumipäivien rastien lisäksi mahdollisuus luisteluun sekä mäenlaskuun pulkalla tai liukurilla. Lisäksi iltatapahtumassa mukana on vastikään Suomen Urheilugaalassa urheilu-urastaan palkittu paraurheilija Maija Järvelä.

”Iltatapahtuman kävijämäärä on kasvanut meillä vuosi vuodelta ja toivottavasti kasvu jatkuu myös tänä vuonna. Olemme varautuneet tähän lisäparkkipaikoilla, jotta kaikki varmasti mahtuvat autollakin tulemaan”, Ylivieskan tapahtuman vastuuhenkilö Juha Torvikoski kertoo.

Haapajärvellä Lasten Lumipäiviä vietetään Someron hiihtokeskuksessa keskiviikkona ja torstaina. Iltatapahtuma järjestetään keskiviikkona ja Lasten Lumipäivien rastien lisäksi tapahtumassa on makkaran ja arpojen myyntiä sekä suksien voitelua ja opastusta. Iltatapahtumissa esittäytyvät myös paikalliset hiihtoseurat.

Lasten Lumipäivät -kiertueen seuraavat paikkakunnat:
Seinäjoki
30.–31.1. Jouppilanvuoren hiihtostadion
- Avoin iltatapahtuma perheille maanantaina 30.1. kello 18–20. Omat sukset mukaan!

Ylivieska 31.1.–1.2. Rannan koulu
- Avoin iltatapahtuma perheille tiistaina 31.1. kello 18–19.30. Omat sukset mukaan! Myös luistelua varten tulee ottaa omat luistimet ja kypärä mukaan.

Haapajärvi 1.–2.2. Someron hiihtokeskus
- Avoin iltatapahtuma perheille keskiviikkona 1.2. kello 18–20. Omat sukset mukaan!

Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu Haapajärven jälkeen Saarijärvellä. Katso koko kiertueaikataulu täältä.

Jutun kuva: Joel Nykter

Lisätietoja:
Kyösti Nyyssölä, Seinäjoen tapahtuman vastuuhenkilö, p. 044 5594400
Juha Torvikoski, Ylivieskan tapahtuman vastuuhenkilö, p. 040 5478063
Marita Seppälä, Haapajärven tapahtuman vastuuhenkilö, p. 040 7604899
Lotta Lybeck, tiedottaja, Lasten Lumipäivät, lotta.lybeck@source.fi / p. 050 3052179