Uutisen päiväys

12.12.2016← Takaisin

Lasten Lumipäivät kutsuvat perheet innostumaan lumilajeista Vierumäelle

Marraskuussa Ruka Nordicista startannut Lasten Lumipäivät -kiertue innostaa lapsia lumilajien pariin tiistaina ja keskiviikkona 13.–14. joulukuuta Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä.

Lasten Lumipäivillä lapset pääsevät tutustumaan lumilajeihin eri rastien kautta. Vierumäellä rasteina ovat suksicrossi, mäkihyppy minimäestä, ampumahiihdon tarkkuuspisteet sekä lumipelit. Menossa mukana on myös Tuisku-maskotti.

Kahden aamupäivän aikana alueeseen tutustuu yhteensä yli 120 koululaista. Tiistaina alueen ottavat haltuun Kivijärven koulun oppilaat ja keskiviikkona Renkomäen koulun oppilaat.

Koko perheen iltatapahtuma järjestetään tiistaina kello 17–19. Iltatapahtumassa on muiden rastien lisäksi mahdollisuus erikoisuutena testata ekoaseita ampumahiihtorastipisteellä. Lisäksi tarjolla makkaraa ja mehua.

Lumilajeihin tutustumisen lisäksi paikalliset lumilajiseurat Heinolan Isku, Hollolan Urheilijat -46 ja Lahden Hiihtoseura ovat paikalla esittelemässä omaa toimintaansa.

”Koko perheen kannattaa tulla paikan päälle tutustumaan lumilajeihin ja paikallisten seurojen toimintaan. Luvassa on paljon tekemistä hienoissa puitteissa”, Vierumäen tapahtuman vastuuhenkilö Jarkko Aallonen fiilistelee.

Lahden MM-kilpailuiden odotus alkaa Vierumäeltä

Myös Lahti2017 MM-kilpailut näkyvät iltatapahtumassa. Paikan päällä on tuuletusseinä, jonka edessä voi treenata omaa tuuletusta kisoja varten. Lisäksi Hollolan Urheilijat -46 ja Lahden Hiihtoseura myyvät iltatapahtumassa lippuja Lahti2017 MM-kisoihin. Jokaisen lipun hinnasta 15 prosenttia ohjataan seuran nuorisotoiminnan tukemiseen.

Sekä päivätapahtumassa että iltatapahtumassa rastien vetäjinä toimivat Suomen Urheiluopiston ensimmäisen vuoden liikuntaneuvojaopiskelijat. Opiskelijoita on mukana yhteensä 40 ja Lasten Lumipäiviin osallistuminen on heille osa opintoja.

”Opiskelijat vetävät rastipisteitä ja ovat mukana tapahtumajärjestämisessä. Tämä on mielenkiintoinen oppimiskokemus heille ja on hienoa, että meillä on näin paljon ohjaajia opastamassa lapsia”, Aallonen iloitsee.

 

Lasten Lumipäivät Vierumäellä Suomen Urheiluopistolla 13.–14. joulukuuta osoitteessa Urheiluopistontie 400, 19120 Vierumäki. Tapahtuma-alue sijaitsee Vierumäkihallin ja jäähallin välisellä kentällä. Oppilaat ovat tutustumassa alueeseen molempina päivinä kello 8.30–11, koko perheen iltatapahtuma on ohjelmassa tiistaina 13. joulukuuta kello 17–19.

Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu tammikuussa 2017 viikolla kaksi. Silloin Lasten Lumipäivät valtaavat Vuokatin, Helsingin ja Vantaan. Koko kiertueen aikataulun löydät täältä.

Lisätietoja:

Vierumäen tapahtuman vastuuhenkilö, Lasten Lumipäivät

Jarkko Aallonen

jarkko.aallonen@gmail.com

p. 045 77302103

Tiedottaja, Lasten Lumipäivät

Lotta Lybeck

lotta.lybeck@source.fi

p. 050 3052179

Jutun kuva Rukalta Lasten Lumipäiviltä. (Joel Nykter)