Uutisen päiväys

5.4.2019← Takaisin

Lasten Lumipäivät -kiertue liikutti 14 000 lasta - "Kiva ohjelma, moni reipas ja kannustava vetäjä sekä hienot lumiolosuhteet"

Hiihtoliiton sekä hiihtoseurojen järjestämä Lasten Lumipäivien -kiertue 2018-2019 on viimeistä silausta vaille valmis. Yksi huhtikuun tapahtumapäivä on vielä jäljellä Oulussa, kun Fennovoima järjestää Suxii-tapahtuman, jossa Lumipäivät liikuttavat perheitä innostavilla rasteillaan. 

Marraskuussa Ruka Nordicista startannut Lasten Lumipäivät -kiertue oli tänä talvena lähes joka mittarilla mitaten suurempi kuin koskaan ennen. Lumipäivät pitivät sisällään 29 tapahtumaa 28:lla eri paikkakunnalla. Tapahtumapäiviä kertyi yhteensä 63, joista suurimmassa osassa liikutettiin paikallisia koululaisia. Yhteensä osallistujia koko kiertueella oli ennätysmäiset 14 000. Tästä joukosta hieman alle 10 000 oli päivätapahtumien koululaisia ja loput 4000 iltatapahtumissa vierailleita perheitä. Näiden lukujen päälle voidaan laskea vielä 526 koululaista kaitsenutta opettajaa.

Kiertuekoordinaattori Henri Pelkonen liikkui reilun kahden kuukauden ajan Europcarin kiertueautolla reippaat 8 000 kilometriä. Tapahtumapäiviä Pelkoselle kertyi yhteensä 41, joiden aikana askeleita yhteensä 700 000.

"Lasten Lumipäiviä on mahdotonta summata pelkkien lukujen avulla. Itselleni kiertueen kohokohtia olivat ne lukuisat kerrat, kun hiihtoon epäilevästi suhtautuneet lapset lähtivät tapahtumasta leveän hymyn kanssa. Liikunnan ja hiihdon riemu tarttuivat lapsiin epidemian lailla lähes jokaisessa tapahtumassa", kertoo Pelkonen.

Jo kuudetta kautta ympäri Suomea kiertänyt Lasten Lumipäivät saa edelleen erinomaista palautetta myös osallistujilta, niin opettajilta kuin oppilailta. Kausi 2018-2019 muistetaan hyvistä lumioloista ja uusien virikkeiden saamisesta koululiikuntaan. Perinteisten hiihtotuntien sisältöjä viedään mielellään suksileikkien, hyppäämisen ja -taituruusharjoitteiden maailmaan.

"Lumipäivien palautteista paistaa innostuneisuus ja ymmärrys, että hiihtäminen "voikin olla kivaa". Opettajat korostivat, että saivat vinkkejä siihen, mitä kaikkea oman ryhmän kanssa voi suksilla tehdä", iloitsee Hiihtoliiton seurakehittäjä ja Lumilajit Liikuttavat -projektin vetäjä Sandra Jutila.

Lumipäivien järjestävät seurat ovat ottaneet tapahtumakiertueen omakseen ja hyödyntävät valmista konseptia omassa toiminnassaan hyvin. Kokonaisuudessaan lumilajien näkyvyys on kasvanut kuluneella kaudella jokaisella mittarilla ja myös Lumipäivät tavoitti reilusti yli miljoona suomalaista erilaisten medioiden, niin printtimedian kuin myös radio- ja nettiuutisten, kautta.

Lasten Lumipäivät kiertueen mahdollistavat Hiihtoliiton yhteistyökumppanit, joista Atria tarjoaa maukkaat "kisamakkarat", joita jaettiin kiertueella yhtensä 12 000. Europcarin autolla kiertue-elementtien liikuttaminen onnistuu sujuvasti ja Lumipäiviä on mahdollistamassa myös Audi, joka esitteli uutta automalliaan kuudessa eri tapahtumassa.