Uutisen päiväys

26.11.2015← Takaisin

Lasten Lumipäivät käynnistyvät Ruka Nordicista - kiertueella mukana yli 4000 koululaista

Tulevana viikonloppuna Lasten Lumipäivät -kiertue käynnistyy tämän kauden tapahtumien osalta Ruka Nordicin maailmancupista.

Lasten Lumipäivien myötä kansainvälisestä kisaviikonlopusta pääsevät nauttimaan nuoremmatkin kisafanit.

Perjantaina ja lauantaina kisa-alueen välittömässä läheisyydessä Rukan kylän keskellä sijaitsevassa Test Centerissä Lasten Lumipäivät ovat osana oheistapahtumia. Lasten Lumipäivien rastipisteillä tarjotaan lapsille mahdollisuus liikkua ja kokeilla hyppäämistä sekä hiihtoa turvallisesti sekä innostavasti. Lisäksi uudeksi rastipisteeksi on tullut ampumahiihtoa mukaileva tarkkuutta vaativa piste.

Ruka Nordicissa osallistuminen Lasten Lumipäiville on maksutonta ja kaikille avointa. Test Center on avoinna perjantaina 27.11. klo 10-18 ja lauantaina 28.11. klo 10-18.

Lasten Lumipäivät osana Lumilajit Liikuttavat -hanketta

Suomen Hiihtoliitto ja Suomen Ampumahiihtoliitto aloittivat syksyllä yhteisen hankkeen nimeltä Lumilajit Liikuttavat, jonka tavoitteena on kannustaa lapsia ja perheitä liikkumaan lumella erilaisin tavoin. Hankkeen tavoitteena on myös edistää lumilajien välistä yhteistyötä seuratasolla sekä lisätä opettajien osaamista lumiliikunnasta. 

Lasten Lumipäivät -tapahtumakiertue järjestetään lumilajien seurojen, Suomen Hiihtoliiton ja Suomen Ampumahiihtoliiton toimesta 13 paikkakunnalla sekä kahdessa maailmancuptapahtumassa. Lasten Lumipäivät toimii edellisvuosina toteutetun Lasten Mäkiviikon konseptilla, mutta tapahtumaa on päivitetty muun muassa uusin rastipistein. 

Jo nyt Lasten Lumipäivät -kiertueelle on ilmoittautunut yli 4100 koululaista ympäri Suomen. Koululaisryhmille tarkoitetun päivätapahtuman lisäksi jokaisella paikkakunnalla on kaikille avoin iltapahtuma.

Lapland Hotels vie kiertueen Lappiin

Lasten Lumipäivät sai uuden yhteistyökumppanin, kun Hiihtoliiton kumppani Lapland Hotels laajensi yhteistyötään lasten projektiin. Lapland Hotels mahdollistaa Lasten Lumipäivät -kiertueen pysähtymisen myös Ylläksellä ja Luostolla hiihtolomaviikoilla 8 - 10. 

Lasten Lumipäivien kumppanina jatkaa Lidl Suomi, joka tarjoaa evästä sekä koululaispäivinä että iltatapahtumissa. Lahti2017-maailmanmestaruuskisat tuovat kisatunnelmaa ja urheilijoille tutut seremoniat Lumipäivien ohjelmaan. 

Kiertueaikataulu

Lumilajit Liikuttavat -hanketta ja Lasten Lumipäivien tunnelmia voi seurata sosiaalisen median kautta:

Facebook Lumilajit Liikuttavat
twitter @lumilajit
instagram @lumilajitliikuttavat
#lumilajitliikuttavat
#lastenlumipäivät