28.1.2010← Takaisin

Larinto kahdeksanneksi nuorten MM-mäessä

Toisen kierroksen 104-metrinen nosti Ville Larinnon parhaana suomalaisena kahdeksanneksi nuorten MM-mäessä Saksan Hinterzartenissa. Kilpailun voitti Itävallan Michael Hayböck ennen Slovenian Peter Prevciä.

Larinnon mitalimahdollisuudet menivät ensimmäiseen hyppyyn, joka jäi 97 metriin. Avauskierroksen jälkeen hän oli 18:ntena, mutta toisella kierroksella 104-metrinen piti hänet pitkään johdossa. Kahdeksatta ylemmäksi Lahden Hiihtoseuran hyppääjällä ei kuitenkaan ollut asiaa.
”Mitali oli ainoa mitä tästä lähdettiin hakemaan ja sitä ei tullut. Pettynyt olen. Se meni ensimmäiseen hyppyyn. En osannut päätä pitää, kai sen voi niin sanoa kun koekierroksella taisi olla pisin hyppy. En tiedä, vähän kyllä harmittaa. Kun kausi alkoi, suunnitelmat olivat olympialaisissa. Sinne meni mahikset viime viikonloppuna, sen jälkeen oli tämän kauden päätavoite nuorten MM-kisat eikä sekään näyttänyt hyvin menevän”, Larinto sanoi harmissaan.
Samoihin tunnelmiin päättyi Sami Niemen kilpailu. Niemi jäi 96,5 ja 99,5 metrin hypyillä 14:nneksi.
”Harjoitusten jälkeen tämä on aikamoinen pettymys. Nämä ovat tiukat kisat. Hypyssä ei isoja virheitä ole, mutta kaikki hyppäävät samaan rakoon. Pikkuisen näyttää tuuli sotkevan kilpailua myös. Vähän harmittaa”, Niemi sanoi.
Larinto ja Niemi edustavat Suomen joukkueessa kokemusta, mutta 15-vuotias kajaanilainen Jarkko Määttä nautti nuorten MM-kisatunnelmasta ensimmäistä kertaa. Määttä oli 25:s.
”Ensimmäisessä ylämäen laskuasento jäi vähän korkealle, toinen oli jo parempi”, Määttä niputti 94 ja 96 metrin hyppynsä.
Suomalaisnelikosta Sami Saapungin 90,5 metrin hyppy ei harmittavasti riittänyt toiselle kierrokselle. Hänen sijoituksensa oli 39:s. Perjantaina Hinterzartenissa nuorten MM-kisoissa mäkeen nousevat yhdistetyn miehet sekä naiset. Suomen naismäkihyppääjistä mukana ovat Julia Kykkänen ja Jenny Rautionaho.