Uutisen päiväys

1.12.2010← Takaisin

Larinnolle uran ensimmäinen voitto

Suomalaishyppääjät esiintyivät edukseen Puijolla. Ville Larinto nappasi uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton. Myös Matti Hautamäki onnistui kotimäessään jääden Larinnosta vain 0,1 pistettä.

Jo Rukalla pirteitä otteita mäessä esittänyt Ville Larinto kipusi Kuopiossa ensimmäistä kertaa urallaan korkeimmalle palkintokorokkeelle maailmancupissa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut lahtelainen varmisti voiton tiukassa kilpailussa toisen kierroksen 124-metrisellään jättäen Matti Hautamäen toiseksi vain pisteen kymmenyksen erolla. Viime vuoden voittajan Simon Ammanin oli tällä kertaa tyytyminen kolmanteen sijaan.

Larinnon valmistautuminen kauteen ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan, joten voitto yllätti nuoren hyppääjän.
”Paljon töitä on tehty pelkästään sen eteen, että olen saanut paikan joukkueesta. Kunto ja fyysinen puoli ovat yllättäneet itseänikin. Työ on kantanut tulosta,” kertoi Larinto.

Myöskään Puijon mäki ei ole kuulunut Larinnon suosikkeihin.
”Vähän ehkä muuttaa asennetta mäkeen. Vaikea mäki, mutta kun hyppy kulkee, niin se ei katso mäkeä,” myhäili voittaja, joka lähtee Lillehammeriin tavoittelemaan samanlaisia rennon letkeitä suorituksia.

Myös Hautamäki kertoi yllättyneensä kauden ensimmäisistä suorituksistaan, koska ei tahtonut odottaa liikoja.
”Positiivinen yllätys kieltämättä. Iso juttu minulle, sen verran syvässä suossa kynnettiin,” kuvaili Hautamäki palkintopallisijoituksen merkitystä kotimäessä ja kotiyleisön edessä.

Suomalaisten edellisestä kaksoisvoitosta maailmancupissa kerkesi vierähtää jo tovi: edellisen kerran vastaavasta tuloksesta päästiin nauttimaan vuonna 2006 Zakopanessa.

”Totta kai tulos lämmittää. Tuntuu, että kyseessä on Suomen mäkihypyn voitto. Kausi starttasi upeasti ja joukkueessa vallitsee hyvä ryhmädynamiikka ja huumori. Tahtotila on ollut sellainen, että laskusuhdanne täytyy kääntää noususuhdanteeksi,” iloitsi päävalmentaja Pekka Niemelä.

”Mikäs tässä, rento meininki,” totesi Hautamäkikin maajoukkueen ilmapiiristä kysyttäessä.

Myös Juha-Matti Ruuskanen ponkaisi toiselle kierrokselle. 116 ja 112 metrin loikat riittivät 28:nteen sijaan.
”Toinen hyppy jäi harmittamaan, mutta pisteille oli tavoite. Positiivisin mielin lähden seuraaviin kisoihin,” kertoi Ruuskanen.


Tulokset: www.fis-ski.com