Uutisen päiväys

15.2.2015← Takaisin

Lanisek juhli sunnuntaina - suomalaiset kaukana kärjestä

Anze Lanisek vei nimiinsä sunnuntaina Lahdessa hypätyn Continental Cupin toisen osakilpailun. Lauantaina kakkoseksi hypännyt slovenialainen keräsi viikonlopun toisessa kilpailussa yhteispisteet 287,2. Toiseksi sään suosimassa kisassa ponnisti Puolan Maciej Kot pisteillä 274,7 ja kolmanneksi saksalainen Karl Geiger tuloksella 271,3.

Ensimmäisen hyppynsä, joka kirjattiin viikonlopun pisimmäksi (132,5 m), jälkeen kilpailua johtanut Anze Lanisek piti asemansa myös toisella kierroksella. Kakkosena ollut Slovenian Jaka Hvala taipui lopulta kuudenneksi ja kolmatta paikkaa miehittänyt saksalainen Andreas Wank puolestaan seitsemänneksi.

- Olen tyytyväinen tämän päivän suorittamiseen, hypyt olivat melko täydellisiä. Kaiken kaikkiaan viikonloppu sujui varsin hyvin. Seuraavaksi hyppään Continental Cupia Iron Mountainissa ja sen jälkeen Titisee-Neustadtissa, ilmeisen tyytyväinen Lanisek totesi.

Suomalaisia ei sunnuntaina nähty lähellä kilpailun kärkipäätä, sillä paras sinivalkoinen hyppääjä Ossi-Pekka Valta oli lopputuloksissa 18:s.

Lahden Hiihtoseuraa edustava Valta oli Continental Cupin kauden 20:nnen kilpailun jälkeen ristiriitaisissa tunnelmissa.

- Fiilikset ovat hieman ristiriitaiset. Totta kai on positiivinen mieli, kun parempaan päin mennään ja itseluottamus kasvaa. Toisaalta vielä parempaakin olisi ollut saumat. Loppukauden kisoista en itsekään osaa urheilijana sanoa, ainoa varma tapahtuma on ensi kuun SM-kisat.

Muista kotiyleisön suosikeista toiselle kierrokselle ponnistivat lupaava Niko Kytösaho, joka oli 20:s. Olli Muotka oli puolestaan lopputuloksissa 21:s ja Antti Aalto 28:s. Lopuista suomalaisista Janne Korhonen (33:s), Frans Tähkävuori (35:s), Juho Ojala (40:s), Andreas Alamommo (42:s) ja Santeri Ylitapio eivät yltäneet toiselle hyppykierrokselle.

- Kisat meni aika huonosti, perjantain treenit olivat vielä ihan ok-tasoista. Eilen oli aika surkeaa hyppäämistä ja tänään ensimmäinen hyppy oli huono. Tästä ei voi muuta kuin parantaa, summasi pettyneen oloinen Kytösaho.

Lahden kansainvälinen mäkikausi jatkuu Salpausselän maailmancupin kilpailuilla maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Continental Cupin puolella seuraavat hypyt hypätään pallon toisella puolella Yhdysvaltain Iron Mountainissa ensi viikonvaihteessa.

Tulokset kokonaisuudessaan