5.3.2011← Takaisin

Lähteenmäki taisteli parhaaksi suomalaiseksi 30 km:lla

Krista Lähteenmäki päätti upeat Oslon MM-hiihdot urheaan suoritukseen ollen paras suomalaisnainen 30 km vapaan hiihtotavan kilpailussa. Lähteenmäki sijoittui 11. tilalle hieman vajaat neljä minuuttia maailmanmestari Theresa Johaugille hävinneenä.

Lähteenmäki sinetöi kahden mitalin kisansa ohittamalla viimeisellä lenkillä Saksan Katrin Zellerin.

Riitta-Liisa Roponen oli päämatkallaan 15. (+6.07,5), Aino-Kaisa Saarinen 23. (+7.54,3) ja Riikka Sarasoja 33. (+9.01,0).

Johaug karkasi hopeamitalisti Marit Björgenin ja pronssia hiihtäneen Justyna Kowalczykin seurasta jo reilun 10 km jälkeen lyöden Björgenin lopulta 44 sekunnilla.

Ruotsin Charlotte Kalla oli neljäs ja norjalaisten vahvaa kokonaispanosta täydentäen Kristin Steira viides ja Vibeke Skofterud kuudes.