Uutisen päiväys

23.2.2013← Takaisin

Lähteenmäki kahdeksas yhdistelmähiihdossa

Val di Fiemmen MM-kisoissa oli naisilla lauantaina vuorossa yhdistelmähiihto 7,5km+7,5km. Krista Lähteenmäki hiihti parhaana suomalaisnaisena kahdeksanneksi. Perinteisen osuuden jälkeen vaihtoon ensimmäisenä tullut Kerttu Niskanen oli vapaan osuuden jälkeen kahdestoista.

MM-kisoissa on lauantaina vuorossa yhdistelmähiihdot. Naisten hiihdossa neljä kärkisijaa meni norjalaisille, Krista Lähteenmäki oli parhaana suomalaisena kahdeksas.
- Hiihtoon olen tyytyväinen, mutta se jäi harmittamaan, että vaihdon jälkeen en päässyt norjalaisten peesiin. Olin kuitenkin kahdeksas lajissa, jota ei alun perin ollut edes tarkoitus hiihtää.
Lähteenmäen mukaan hänellä oli vaikeuksia vaihtaa perinteiseltä vapaalla hiihtotyylille. Hän ei ole tehnyt koko talvena pursuit-tyylisiä harjoituksia, jossa totutettaisiin lihaksisto hiihtotavan vaihtoon.
- Lihas ei lähtenyt toimimaan ihan tarpeeksi nopeasti. Täytyy silti olla tyytyväinen, jos olisin fiksummin hiihtänyt ja lähtenyt rauhallisemmin niin lopussa ei venäläinen välttämättä olisi päässyt ohi. Toisaalta se on sama onko seitsemäs vai kahdeksas, Lähteenmäki kertoo.


Kaikki suomalaiset mahtuivat kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Ensimmäisenä hiihdetyn perinteisen osuuden nopein oli Kerttu Niskanen, joka vaihdettuaan vapaalla jäi hiukan kärkiryhmästä sijoittuen kokonaiskisassa kahdenneksitoista.
- Olen ihan tyytyväinen. Pertsa kulki hyvin ja hiihto tuntui helpolta ja hyvältä. Ehkä olisi perinteisellä saanut olla aavistuksen liukkaampi suksi, mutta oli hyvä, että oli pitoja, Niskanen kommentoi.
Vapaan osuus jätti kuitenkin toivomisen varaa.
- Ei vielä ole ollut sellaista päivää, että jos pertsa sujuu, niin vapaa jatkuisi siitä hyvin. Tuntui, että eka kierros vapaata oli aika vaikeata, mutta vapaakin parani loppua kohti. Jouduin koko matkan vapaalla tekemään yksin töitä.

Riitta-Liisa Roponen oli kuudestoista ja Anne Kyllönen seitsemästoista MM-kisojen yhdistelmähiihdossa.

 

Lisää suomalaisten kommentteja päivitetään illan mittaan osoitteeseen:

https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaiskommentit-mm-yhdistelma/

 

Tulokset:
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&raceid=20753