Uutisen päiväys

15.12.2012← Takaisin

Kyllönen paras suomalainen Canmoren sprinttikisassa

Anne Kyllösen hyvät hiihdot jatkuivat Canmoressa. Kyllönen oli kahdestoista vapaan hiihtotavan sprinttikisassa Kanadan Canmoressa.

Anne Kyllönen eteni puolivälieriin 23:nneksi nopeimmalla ajalla. Kyllönen hiihti puolivälierässä oman eränsä neljänneksi, mutta eteni kovavauhtisen erän ansiosta nk. lucky loserina välierään.
Välierässä Kyllönen lähti neljäntenä nousuun Sveitsin Laurien Van Der Graafin perässä, joka yllättäen jäi letkaa vetävistä norjalaisista.
- Olisi pitänyt pysyä sveitsiläisen edessä, sillä huomasin nousussa, että eroa norjalaisiin tuli paljon. Toisaalta alamäessä en saanut kiinni, en pärjännyt luistossa. Tänään ei ollut suksi ihan kohdillaan, mutta en minä huoltoa syytä. Ollaan täällä pienellä porukalla ja kaikki varmasti tekevät kaikkensa. Tuntui vähän vaikealta tänään enkä oikein löytänyt rytmiä, mutta hyvillä mielin lähden huomiseen, Kyllönen kertoo.
Anne Kyllönen on ainoa suomalaishiihtäjä, joka starttaa sunnuntaina yhdistelmäkisaan.
- Toivotaan, että huomenna menee kaikki nappiin. Hiihto tuntuu hyvältä ja kaikki on kunnossa, joten mahdollisuuksia on, Kyllönen kertoo.

Miesten puolella Anssi Pentsinen ja Martti Jylhä etenivät puolivälierään. Miehet hiihtivät samassa, neljännessä puolivälierässä sijoittuen oman eränsä kolmanneksi ja neljänneksi
- Seurattiin aikaisempia eriä ja jätin vähän tarkoituksella väliä, että saisin oikealla hetkellä kiinni ja voisin taktisesti maksimoida peesihyödyn. En s sitten päässyt ihan niin hyvin imuun kuin halusin. Loppusuoralla ei ollut tilaa, vaikka oli voimia ja jouduin hakemaan hiihtopaikkaa. Tarkoitus oli mennä Hoferin ohi vasemmalta, mutta se esti tosi hyvin ja mä lähdin ohittamaan oikealta. Se paikan hakeminen söi vähän vauhtia. Nyt jäi sopivasti hampaankoloon näistä kisoista, kokonaiskisan kuudenneksitoista sijoittunut Jylhä kertoo.

- Odotin vähän liian myöhään iskupaikkaa enkä ihan saavuttanut edellä laskevaa viimeisessä mäessä. En päässyt ihan sellaiseen liukuun, mitä halusin. Monessa erässä oli takaa onnistuttu tulemaan todella hyvin ohi ja sitä yritin itsekin. Oli kyllä Kanadan kaverilla hyvät sukset. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin ihan hyvä päivä, kahdeksanneksitoista hiihtänyt Pentsinen summaa.

 Mona-Liisa Malvalehto oli karsintojen 33:s jääden täpärästi jatkopaikasta. Myös Matias Strandvallin hiihdot jäivät lauantaina karsintoihin.

Tulokset:
http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=CC&event_id=31849