Uutisen päiväys

30.12.2012← Takaisin

Kyllönen kolmas, naisilta loistava hiihto Tourilla

Tour de Ski jatkui sunnuntaina takaa-ajolla, joka hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla. Suomalaisnaiset hiihtivät raskaissa olosuhteissa loistavan kisan. Anne Kyllönen oli parhaana suomalaisena kolmas, kymmenen parhaan joukossa oli viisi suomalaista. Matti Heikkinen parhaana miehenä seitsemäs.

Anne Kyllönen lähti ladulle kahdeksantenatoista ja nousi loistavalla hiihdolla kolmanneksi.
- Tänään ei ollut hiihto ihan niin helppoa kuin Kanadassa, mutta kaksi ensimmäistä kierrosta oli kohtuullisen helppoa. Hyvin jaksoin puristaa, ei tässä hullummassa kunnossa olla, Kyllönen kertoo.

Muista naisista Kerttu Niskanen hiihti 7:nneksi, Aino-Kaisa Saarinen 8:nneksi, Riitta-Liisa Roponen 9:nneksi, Krista Lähteenmäki 10:nneksi Riikka Sarasoja-Lilja 13:nneksi ja Laura Ahervo 31:nneksi.

- Nyt kyllä on leveä hymy naamalla. Eilinen prologi oli lämmittelyä, meidän kisat alkoivat tänään. Eilinen oli ihan kohtuullista, mutta nyt meidän naiset näyttivät kuinka hyviä he ovat. Kahdeksan tunnin automatka seuraavalle kisapaikalle on huomattavasti helpompi tällaisen suorituksen jälkeen. Sukset toimivat erinomaisesti, päävalmentaja Magnar Dalen nauraa.

Aino-Kaisa Saarinen jatkaa Tour de Skitä kisa kerrallaan.
- Hyvää perusvauhtia pystyn hiihtämään, mutta kun hiihdetään kovaa, niin menee juoksemiseksi. Huomattavasti paljon parempaa menoa kuitenkin kuin kuukausi sitten.
 

Matti Heikkinen joutui miesten kisan jälkeen tuomariston kuultavaksi vaihdettuaan latua Alex Harveyn eteen. Heikkinen itse kaatui rytäkässä.
- Minun vika se oli. En tiennyt, että oli kaveri takana, onneksi Harvey ei siinä kaatunut. Omassa hiihtämisessä oli tänään ajamisen iloa ja turbo toimi. Lisäksi nyt on joka keliin kilpailukykyinen kalusto testattu.
Heikkinen pitää kiinni suunnitelmistaan ja lopettaa Tourin avausviikonlopun jälkeen. Iivo Niskasen sairastumisen myötä suomalaismiesten menestys lepää Lari Lehtosen hartioilla.
- Yritän pitää Suomen lipun mahdollisimman korkealla. Tästä päivästä pitää parantaa menoa ja ottaa pistesijoja. Kisat jatkuvat Sveitsissä sprintillä, joka ei ole minun vahvinta aluetta, mutta loppuviikosta hiihdetään taas normaalimatkoja.