Uutisen päiväys

11.11.2012← Takaisin

Kyllönen ja Jauhojärvi vahvimmat Rovaniemellä

Anne Kyllönen ja Sami Jauhojärvi veivät selvät voitot Suomen cupin kauden ensimmäisillä normaalimatkoilla Rovaniemellä. Kyllönen sivakoi perinteisen vitosen ykköseksi 9 sekunnin erolla Riitta-Liisa Roposeen, Jauhojärvi otti hallitun voiton 12,5 sekuntia ennen Ville Nousiaista.

Naisten kilpailun kolmas oli Krista Lähteenmäki, miesten kolmas oli Jussi Simula. Miesten kärkikolmikko erottui selvästi, sillä neljänneksi sijoittunut Iivo Niskanen jäi Simulasta parikymmentä sekuntia.
”Hiihto oli ok tuntoista, vauhti ei tule mitenkään helposti vielä vaan joutuu käskyttämään. Sen huomaa lopussa, hiihto lähtee hyytymään, en jaksa vielä aivan viimeistä vauhtia puristaa”, Jauhojärvi arvioi hiihtoaan.
Nousiainen oli viikonloppuunsa tyytyväinen. Molempina päivinä vahva loppu nosti hänet toiseksi.
”Ajattelin, että kolmen joukkoon on hyviä mahdollisuuksia, mutta ikinä ei tiedä missä kunnossa itse on ja missä kunnossa muut ovat. Positiivista on, että kolmen kärki erottui näin selvästi. Se on itselle hyvä signaali”, Nousiainen sanoi.
Jussi Simula on panostanut erityisesti vapaaseen, mutta perinteinenkin sujui mallikkaasti. Hän sanoi nitkahtaneensa hieman lopussa.
”Tänään olin odottavaisin mielin, mutta enemmän harjoitusmielessä, vapaaseen olen yrittänyt panostaa”, Simula sanoi.
Anne Kyllönen oli hiihtoonsa tyytyväinen. Kajaanilaisen alkukausi on alkanut vahvasti.
”Tänään olin odottavaisin mielin, mutta enemmän harjoitusmielessä, vapaaseen olen yrittänyt panostaa.”
Riitta-Liisa Roponenkin oli tyytyväinen.
”Ensimmäisellä kierroksella tekniikka oli vähän hätäilemistä, mutta sitten se rauhoittui. Tyytyväinen olen”, Roponen sanoi.
Tyytyväinen oli myös Krista Lähteenmäki, jolla hiihto sujui aavistuksen edellispäivää paremmin.
”Tänään eka kierros oli tosi vaikea, mutta toinen oli jo parempi. Löysin vähän hiihtoon sitä rytmiä”, Lähteenmäki sanoi.
Suomen cup jatkuu Vantaalla tammikuussa, maajoukkuehiihtäjien kilpailukausi ensi viikonvaihteessa Oloksella.