Uutisen päiväys

30.11.2014← Takaisin

Kuusi suomalaisnaista maailmancupin pisteille Rukalla - Laura Monoselle uran paras sijoitus maailmancupissa

  Aika lailla tavoitteen mukaisesti mentiin, kommentoi päävalmentaja Reijo Jylhä.

  Kuusi suomalaisnaista hiihti maailmancupin pisteille Rukalla hiihdetyssä naisten 10 kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa. Paras suomalainen oli Krista Pärmäkoski, joka sijoittui seitsemänneksi. Kymmenen parhaan joukkoon hiihti vielä Kerttu Niskanen. Kilpailun voitti Norjan Terese Johaug, maan kaksoisvoiton täydensi Marit Björgen.

  "Hiukan jäi hampaankoloon, hiihto ei ollut siinä määrin terävää kuin olisi voinut olla. Eilinen hiihto varmasti vaikutti, latu oli siinä määrin muljua että se kävi jaloille aika tavalla. Tosin paljon myönteisiä piirteitä löytyi: puoli minuuttia kolmanteen sijaan ei ole paha, ja jos tällaisella hiihdolla vetää kymppisakkiin, ei voi olla pettynyt", kommentoi Pärmäkoski.

  Samantapaisilla ajatuksilla oli kilpailun jälkeen Kerttu Niskanen.

  "En odottanut itseltäni hirveästi. Ihan hyvä, jos tällaisista lähtökohdista on kymmenen parhaan joukossa. Erot ovat kärkeen kuitenkin vielä liian suuret, vauhtia on saatava lisää. Meno oli tasaista, mutta ei kauhean rentoa, mutta ei tästä auta liian huolissaan olla."

  Suomalaisten iloisin yllättäjä oli sijalle 13 sijoittunut Laura Mononen. Sijoitus yllätti myös hiihtäjän itsensä.

  "No enpä olisi uskonut tällaista sijoitusta! Ei tuntunut edes superpäivältä, joten paukkuja olisi vielä riittänyt. Perustaso tuntuu olevan varsin hyvä, joten voi sanoa että meni yli odotusten. Olen tyytyväinen!"

  Anne Kyllönen löytyi lopputuloksista sijalta 20, Riikka Sarasoja-Lilja sijalta 24 ja Aino-Kaisa Saarinen sijalta 28.

  "Kyllä sen huomasi että eilinen rasitti vielä elimistöä. Jokainen kilpailu vie kuitenkin eteenpäin, ja päiväkohtaiset vaihtelut voivat vielä tässä vaiheessa kautta olla liian isoja. Alkuviikko otetaan kevyesti, ja mikäli ensi viikonloppuna vedetään Lillehammerissa, siellä on edessä kuitenkin useampi kilpailu lyhyellä aikaa", Kyllönen kommentoi.

  ”Olen tyytyväinen, levollisempi mieli lähteä eteenpäin. 6-7 kilometrin välipätkä oli vaikeata, mutta tasaiset menivät yllättävän helposti. Suksi toimi hyvin, ja Charlotte Kallan peesi auttoi", tuumi Sarasoja-Lilja.

  Aino-Kaisa Saarinen harmitteli kilpailurutiinin puutetta.

  "Hapot tulevat kropalle vielä yllätyksenä. Haarakäynnissä sen huomasi tänään selkeimmin, olikin kiva hiihtää Justinan (Kowalczyk) perässä niin sai vähän vertailua maailmanluokan vauhdista. Mukava oli hiihtää, paitsi nousut tökkivät aika lailla."

  Päävalmentaja Reijo Jylhä oli kilpailun tuloksiin tyytyväinen.

  "Aika lailla tavoitteen mukaan mentiin. Se jäi harmittamaan, että Krista jäi viidennestä sijasta sen kahdeksan sekuntia. Kokonaisuuteen voi kuitenkin olla tyytyväinen, kaksi naista kymmenen joukossa ja kuusi maailmancupin pisteillä."

  Tulokset täältä http://www.fis-ski.com/cross-country/#tab-lrs-1