Uutisen päiväys

3.1.2011← Takaisin

Krista Lähteenmäki paras suomalaisnainen Oberissa

Tour de Skin neljännen kisapäivän 5+5 kilometrin yhdistelmäkisassa ruotsalaisnaiset ottivat kaksoisvoiton, Krista Lähteenmäki oli jälleen paras suomalainen sijoittumalla kahdeksanneksi. Naisten Tour de Skin johdossa jatkaa edelleen Puolan Justyna Kowalczyk.

Katso maanantain kisat YLE Areenasta
 
Suomalaisnaisten kärkikolmikko Krista Lähteenmäki, Riitta-Liisa Reponen ja Aino –Kaisa Saarinen hiihti mainiosti pääjoukossa koko perinteisen osuuden. Roponen ja Lähteenmäki jatkoivat kärjen vauhdissa myös vapaan osuudella. Aino –Kaisa Saarinen putosi kilpailun kärkikamppailusta vapaan osuudella.

Kilpailu ratkaistiin vapaan hiihtotavan osuudella, viimeisen kilometrin kirissä, jossa ruotsalaiset Anna Haag ja Charlotte Kalla karistivat muut kannoiltaan. Suomalaissijoitukset olivat lopulta Lähteenmäki 8. ja Roponen 9.,  Riitta-Liisa Roponen kaatui loppukirissä ja menetti kaatumiseen pari sijaa.

Naisten voittoon hiihti Anna Haag ja ruotsalaisten kaksoisvoiton varmisti Charlotte Kalla, kolmanneksi maalisuorakamppailussa sivakoi Norjan Marthe Kristoffersen, Tourin kokonaiskilpailua johtava Puolan Justyna Kowalczyk oli päivän kilpailussa viides ja menestys myös kirikilpailuissa vankisti puolalaisen kokonaiskilpailun johtoasemaa. Puolalainen vei nimiinsä päivän molemmat kirimaalit ja kirjasi näin itselleen 30 bonussekuntia. Bonussekunteja ensimmäisestä kirimaalista keräsivät myös Italian Marianna Longa (10 sekuntia) ja Anna Haag (5 sekuntia). Toisesta kirimaalista Kowalczykin jälkeen bonussekunteja kokonaiskilpailuun keräsivät Charlotte Kalla (10 sekuntia) ja Italian Arianna Follis (5 sekuntia).

Suomalaiskaksikon, Lähteenmäki – Roponen, kokonaiskilpailun kannalta ei tapahtunut merkittävää putoamista, koska kärki saapui maaliin 15 sekunnin sisään.

Aino –Kaisa Saarisen kokonaiskilpailutilanne heikkeni kun hän putosi sijalle 13. lähes 3 minuuttia kärjestä ja reilun minuutin sijasta palkintopallisijoista.

- Ihan hyvä fiilis kisasta. Vähän harmittaa kun välit olivat niin kapeita, ettei päässyt oikein ohittamaan. Mutta hyvillä mielin voi olla, hiihto kulki hyvin ja sijoitus oli hyvä – jälleen kerran kymppisakkiin. Huomenna sitten kevyt lenkki ja lepäilyä. Seuraavaa kisaa odotan mielenkiinnolla, kommentoi Krista Lähteenmäki.

- Hiihto tuntui hyvältä ja lopputuloskin oli hyvä. Sukset pelasivat tänään hyvin. Puolivälissä mennään ja huili tulee kyllä hyvään kohtaan. Mukava vaihtaa paikkaa, kertoi Riitta-Liisa Roponen.

- Ei ollut kaksinen kisa. Perinteisellä oli tekniikkavaivoja, eikä hiihto ollut rentoa. Ja vapaalla en yksinkertaisesti päässyt mihinkään. Ainakin voimia säästyi. Huomenna levätään ja ladataan akkuja sekä syödään hyvin. Voi olla että käyn hieman tutustumassa latuun ja hiomassa tekniikkaa. Dobbiaco on minulle mieluinen paikka hiihtää, toivottavasti siellä saadaan parempia tuloksia aikaiseksi, kommentoi Aino-Kaisa Saarinen.

 

Kokonaistilanteessa suomalaisten sijoitukset ja ero kärkeen

Lähteenmäki on nyt yhteistilanteessa viidentenä -1.46,8 Kowalczykin perässä.
Roponen on nyt 11. (-2.35,9),
Saarinen 13. (-2.50),
Sarasoja 21. (-4,50)
Kyllönen 32. (-5,48)
Niskanen 34. (-5,65) 

Tour de Ski, Oberstdorf
Naisten yhdistelmäkilpailu 5 + 5 km:

1) Anna Haag
2) Charlotte Kalla (+0,6)
3) Marthe Kristoffersen (+7,2)
4) Arianna Follis (+7,8)
5) Justyna Kowalczyk (+8,7)
---
8) Krista Lähteenmäki (+10,9)
9) Riitta –Liisa Roponen (15,9)
27) Riikka Sarasoja (+1.04,4)
33) Aino-Kaisa Saarinen (+1.29,9)
42) Anne Kyllönen (+1.57,9)
46) Kerttu Niskanen (+2.08,1)

Tiistaina ansaittu välipäivä

Tiistaina Tour de Skillä on ansaittu välipäivä. Sen hiihtäjät ja huoltojoukot käyttävät matkaamiseen Italiaan, jossa keskiviikkona on vuorossa Dobbiacossa vapaan sprintti. Luvassa on jälleen bonussekunteja 30 parhaalle.

Torstaina hiihdetään Cortinassa ja Dobbiacossa takaa-ajot vapaalla hiihtotavalla. Miehillä matkana on 35 ja naisilla 15 kilometriä. Perjantaina kisapaikka on vuoden 2013 MM-kisanäyttämö Val di Fiemme ja vuorossa yhteislähdöt perinteisellä: 10 km naisilla ja 20 km miehillä. Päätöspäivän huimaan nousuun päättyvässä takaa-ajossa hiihtotapa on vapaa ja matka 9 kilometriä.

Tuloksia: www.fis-ski.com

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi