Uutisen päiväys

1.12.2011← Takaisin

Kontiolahden FIS-hiihdoissa 600 kilpailijaa

  Kontiolahden Urheilijoiden FIS-hiihtoihin 3. - 4.12.2011 on tulossa ennätysmäärä kilpailijoita. Kaikkiaan maastohiihdon FIS-pisteitä tavoittelee viikonvaihteessa 400 hiihtäjää. Lisäksi mukana on parisataa kansallisten sarjojen kilpailijaa. Kotimaisten kilpailijoiden vauhtia on mittaamassa yli sata ulkomaista urheilijaa. Mukana on hiihtäjiä Venäjältä, Armeniasta, Ukrainasta, Virosta ja Kazakstanista.

  Lauantaina ensimmäisenä ladulle lähtevät nuoret 18-vuotiaat naiset ja miehet. Kilpailu käydään perinteisellä hiihtotavalla. Matkat ovat 5 ja 10 kilometriä. Kilpailu on samalla Innsbruckissa järjestettävien nuorten olympialaisten katsastukset.

  Yleisissä sarjoissa hiihtotapa on vapaa. Matkat ovat naisilla 10 ja miehillä 15 kilometriä. Naisten sarjassa nimekkäimpiä kilpailijoita ovat Kangasniemen Kalskeen Silja Tarvonen, Lappeen Riennon Outi Gröndahl ja Venäjän Svetlana Bochkareva. Miesten matkalla mukana ovat muun muassa nuorten MM-mitalisti Perttu Hyvärinen Riistaveden Urheilijoista ja massahiihtoja kiertävä Kari Varis Kouvolan Hiihtoseurasta. Haastajana ladulle lähtee Venäjän Sergei Shiriaev.

  Sunnuntaina sprinttimatkoille osallistuvat N 18 ja M18, N ja M, kaikkiaan 196 kilpailijaa. Kilpailumatka on 1,4 kilometriä.

  Hiihtojärjestys määräytyy FIS-pisteiden mukaan eli parhaat lähtevät aina sarjan viimeisinä. FIS-pisteet mahdollistavat hiihtäjän osallistumisen kansainvälisiin arvokilpailuihin, esimerkiksi MM- ja MC-kisoihin.

  Kilpailut hiihdetään Kontiolahden ampumahiihtokeskuksessa tykkilumesta tehdyillä laduilla. Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 10. Kontiolahden-kisat ovat tämän kauden kolmannet FIS-kilpailut Suomessa.

  Lisätietoja: Pääsihteeri Kaija Suvanto, 040 779 7828

  Lähtölistat ovat nettisivuilla: www.biathlon-kontiolahti.fi