Uutisen päiväys

18.12.2010← Takaisin

Koivurannalle voitto Continental cupissa

  Anssi Koivuranta liiteli voittoon mäkihypyn Continental cupissa Turkin Erzurumissa. Juha-Matti Ruuskanen oli seitsemäs. Koivurannan voiton myötä varmistui myös Suomen joukkueen kuudes paikka Keski-Euroopan mäkiviikolle.

  Anssi Koivuranta ja Juha-Matti Ruuskanen jatkoivat hyviä suorituksiaan mäkihypyn Continental cupissa Turkin Erzurumissa HS109-mäessä. Suomalaiset jakoivat ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksannen sijan, mutta petrasivat molemmat toisella kierroksella. 

  Koivurannan 97,5 ja 105 metrin loikat riittivät lopulta ykkössijaan, jonka kuusamolainen jakoi Itävallan Stefan Thurnbichlerin kanssa. Koivurannan toinen hyppy oli koko kilpailun pisin. Ensimmäisellä kierroksella 98,5 metriä hypännyt Ruuskanen nousi puolestaan seitsemänneksi 100,5-metrisellään. 

  Osakilpailuvoiton myötä varmistui myös Suomen joukkueelle myös haluttu ja tavoiteltu lisäpaikka Keski-Euroopan mäkiviikkoa ajatellen. 

  ”Jaettu voitto, mutta voitto kuitenkin. Nyt on minimissään kuusi paikkaa mäkiviikolle, eli se saavutettiin mitä lähdettiin täältä hakemaan. Turkin mäki on nyt kokeiltu hyvin tuloksin”, kertoi valmentaja Ari-Pekka Nikkola

  Koivuranta ja Ruuskanen kilpailevat Erzurumissa myös huomenna.

  "Ruuskasella on vielä pienet mahdollisuudet yhteen lisäpaikkaan. Ruuskasen osalta lähdetään siis vähän parantamaan huomenna ja Anssi jatkaa toivottavasti samaan malliin", sanoi Nikkola tyytyväisenä.

   

  Tuloskooste:

  FIS Mäkihypyn Continental cup

  18.12.2010 Erzurum, Turkki HS109

  1. Anssi Koivuranta FIN 252.0

      Stefan Thurnbichler AUT 252.0

  3. Kim Rene Elverum Sörssel  NOR 247.5

  7. Juha-Matti Ruuskanen FIN 241.5

   

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com