Uutisen päiväys

16.1.2011← Takaisin

Kofler voitti Sapporossa – suomalaiset vaisuja

  Eiliset kärkinimet pitivät kutinsa myös tänään Sapporossa. Voittoon liiteli tällä kertaa Itävallan Andreas Kofler Severin Freundin ja Thomas Morgensternin seuratessa. Suomalaiset eivät päässeet toiselle kierrokselle.

  Suomalaismäkikotkilla ei ollut tänäänkään aihetta juhlaan Sapporossa. Suomen aikaan viime yönä hypätyn kilpailun kärkisijat karkasivat jälleen Keski-Eurooppaan. Kilpailun selkeä ykkönen oli Itävallan Andreas Kofler, joka hyppäsi 131 ja 132,5 metriä. Eilisen voittaja Severin Freund leiskautti ensimmäisellään 134,5 metriä ja oli kärjessä toiselle kierrokselle lähdettäessä. Saksalainen jäi kuitenkin toisellaan 120 metriin ja joutui antamaan Koflerille periksi 8,2 pisteellä. Kolmas oli Thomas Morgenstern 110 ja 136,5 metrin hypyillään. Morgenstern on jäänyt tällä kaudella palkintopallilta vain kaksi kertaa ja jatkaa maailmancupin ylivoimaisessa johdossa.

  Olli Muotkan kohtaloksi koitui tämän päivän osalta jo karsinta. Harri Olli ja Anssi Koivuranta selvittivät karsinnan, mutta tie nousi pystyyn ensimmäisen kierroksen jälkeen. Ollin hypylle kertyi mittaa 99 metriä ja hän oli 39:s. Koivuranta hyppäsi 89,5 metriä ja oli 44:s.

  ”Muotkalla on ollut ongelmia saada aikaero kiinni ja jalka ei toimi niin kuin pitäisi”, kertoi valmentaja Ari-Pekka Nikkola kilpailun jälkeen.

  ”Anssi oli meistä kovaonnisin. Todella huono tuulirako sattui. Tuuli tuli sivusta ja tyhjensi mäen. Kompensaatio ei toimi näissä tilanteissa”, harmitteli Nikkola.

  Harri Ollin hyppäämiseen Nikkola suhtautui myönteisemmin. Olli on harjoitellut viime viikonlopun Continental cupeista saakka Nikkolan kanssa Japanissa.

  ”Harri on esiintynyt tällä viikolla positiivisesti ja parantanut hyppäämistään. Tänään hän oli turhan ahne kummun jälkeen ja hyppy puhkesi. Sitä oli toivoton jatkaa ja tulos oli tänään sija 39”, analysoi Nikkola.

  Mäkihypyn maailmancup jatkuu 21.-23.1.2011 Zakopanessa. Puolassa hypätään henkilökohtaiset kilpailut perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

    

   

  Tuloskooste:

  FIS Mäkihypyn maailmancup

  16.1.2011 Sapporo JPN, HS 134

  1. Andreas Kofler AUT 232,9

  2. Severin Freund GER 224,7

  3. Thomas Morgenstern AUT 222,4

  39. Harri Olli FIN

  44. Anssi Koivuranta FIN

   

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com