Uutisen päiväys

15.2.2018← Takaisin

Kisajoukkue talviparalympialaisiin nimetty - Maastohiihdon osalta mukaan viisi urheilijaa

Suomen Paralympiakomitea on julkistanut PyeongChang 2018 talviparalympialaisiin lähtevän kisajoukkueen, jossa on yhteensä 13 urheilijaa sekä kaksi opashiihtäjää.

Paralympialaisiin valittiin jo aiemmin maastohiihtäjät Ilkka Tuomisto ja Sini Pyy ja nyt maastohiihdon joukkoon mukaan liittyvät Inkki Inola (opashiihtäjä Vili Sormunen), Rudolf Klemetti (opashiihtäjä Jaakko Kallunki) ja Juho Härkönen.

Koko Suomen joukkueen tavoitteeksi on asetettu 3 mitalia, joka perustuu aikaisempien kausien MM-kisojen tulostasoon. Yksi suurimmista mitalitoivoista on maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto. 

- Korean paralympialaisiin lähtee Suomesta iskukykyinen ja menestysnälkäinen 13 urheilijan joukkue, joista kuusi on ensikertalaisia. Joukkue on yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta. Vuosien aikana muutama urheilija on kasvanut potentiaaliseksi mitalistiksi. Luottavaisin mielin lähdetään joukkueen kanssa yhdessä hakemaan menestystä PyeongChang 2018 talviparalympialaisista, joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen, Suomen Paralympiakomitea.

Pyeongchangin talviparalympialaiset järjestetään 9.-18.3.2018 Etelä-Koreassa. Ne ovat järjestyksessään 12:nnet paralympialaiset. Ampuma- ja maastohiihdon lisäksi lajeja paralympialaisissa ovat alppihiihto, lumilautailu, pyörätuolicurling ja kelkkajääkiekko. Viidessä lajissa nähdään mukana suomalaisia.

Ampuma- ja maastohiihdon joukkue Pyeongchangin paralympialaisiin:

Ilkka Tuomisto
Sini Pyy
Rudolf Klemetti
Juha Härkönen
Inkki Inola