Uutisen päiväys

31.1.2011← Takaisin

Kerttu Niskanen taisteli 23-vuotiaiden MM-pronssia

Kerttu Niskanen taisteli pronssille 23-vuotiaiden 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailussa nuorten MM-kilpailuissa Otepäässä. Mitali oli Niskaselle Otepään kisojen toinen ja Suomelle kuudes. Voiton vei Norjan Ingvild Flugstad Östberg ennen maannaistaan Britt Ingunn Nydalia. Niskanen jäi kärjestä 7,4 sekuntia.

Niskanen johti kilpailua perinteisen hiihtotavan jälkeen, mutta joutui heikommalla hiihtotavallaan vapaalla päästämään norjalaiskaksikon edelle. Östberg oli selvä ykkönen, mutta Niskanen nousi lopussa vielä taistelemaan hopeasta. Loppukiritaisto kääntyi kuitenkin Nydalin eduksi sekunnin erolla.

”Oli ajatuksena tehdä perinteisellä eroa, kun se on nyt kulkenut hyvin ja vapaa ei ole tänä talvena kulkenut minnekään. Taktiikkanani oli, että yritän pertsalla tehdä eroa niin paljon kuin vaan saisin. Tänään se ei ollut niin helppoa. Yhteislähdöissä porukka roikkuu tiukkaan mukana, joten suunnitelma ei onnistunut. Pikkuhiljaa piristyin vapaallakin, suksi oli älyttömän hyvä tänään. Jaksoin rimpuilla ihan hyvin. Kun venäläinen (Polina Medvedeva, 4:s) ei saanut eroa kiinni, sekin tsemppasi, että pakko tästä on mitali tulla. Loppua kohden sain Nydaliakin kiinni, mutta olen pronssiin tyytyväinen”, Niskanen sanoi.

Tulokset: www.fis-ski.com