Uutisen päiväys

5.1.2011← Takaisin

Kauden ensimmäiset nuorten SM-mitalit jaossa Hollolassa

  Talven ensimmäisistä nuorten SM-mitaleista taistellaan viikonloppuna Hollolassa. Lauantaina tytöt kilpailevat vapaan vitosella ja pojat vapaan kympillä, sunnuntaina tytöt hiihtävät perinteisen kympin ja pojat 15 kilometriä. Hollolassa kilpaillaan 17-, 18-, 20- ja 23-vuotiaiden sarjoissa.

  Kilpailut ovat myös katsastuksia nuorten MM-, PM- ja EYOF-kisoihin. Nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin Viron Otepäähän (25.-31.1.) joukkue valitaan 16. tammikuuta. Otepäässä hiihdettäviin 23-vuotiaiden MM-kisoihin, Nuorten PM-kisoihin (4.-6.2. Ruotsin Örnsköldsvikissä) ja EYOF-kisoihin (Tshekin Liberecissä 12.-19.2.) joukkue valitaan 11. tammikuuta.

  Pitkänen Skandinavia-cupissa, Niskasen osallistuminen vielä auki

  20-vuotiaiden kärkinimistä Hollolasta puuttuu jo tänä talvena maailmancupiakin hiihtämään päässyt Marjaana Pitkänen, joka kilpailee viikonloppuna Skandinavia-cupissa Torsbyssä. Pitkänen on joulun jälkeen viettänyt onnistuneen leiriviikon Itävallassa Seefeldissä.  Jo viime vuonna nuorten MM-kilpailuissa hienosti hiihtänyt Iivo Niskanen puolestaan toipuu mononukleoosista, ja hänen osallistumisensa on epävarmaa. Niskanen on jo päässyt normaalin harjoittelun pariin, mutta päättää osallistumisestaan vasta viime hetkellä tilanteen mukaan.

  ”Odotan Hollolan viikonloppua suurella mielenkiinnolla, sillä alkukauden kisoissa monet nuorista ovat hiihtäneet hyvin ja tasaisesti. Vaikka vielä ei olekaan päästy paljoa mittaamaan kansainvälisesti urheilijoidemme tasoa, näyttää se ennakkoon hyvältä. Valinnat tulevat tälläkin kertaa olemaan hankalia, sillä kisoihin tähtäävästä porukasta löytyy paljon tasaväkisiä urheilijoita”, nuorten St1-ryhmän valmentaja Janne Hyyppä pohti 20-vuotiaiden porukkaa.

  Lisää SM-mitaleita jaossa monella paikkakunnalla


  Hollolan jälkeen SM-mitaleista kilpaillaan myös seuraavana viikonloppuna, kun Vöyri isännöi 16. tammikuuta 20-vuotiaden SM-yhdistelmähiihtoa. Nuorten kansainvälisten arvokisojen jälkeen sprintin SM-mitaleista hiihdetään Saarijärvellä KLL-kisojen yhteydessä 5. maaliskuuta. Senkin jälkeen 17-, 18- ja 20-vuotiaiden sarjoissa mitaleista kamppaillaan vielä Kuusamossa 2.-3. huhtikuuta, jolloin hiihdetään viestit ja pitkät matkat. Maaliskuussa hiihdetään myös 13-, 14-, 15- ja 16-vuotiaiden sarjoissa Hopeasompa-mestaruuksista Vuokatissa.

  Viikonloppuna kilpailut alkavat molempina päivinä kello 9.30.

  Kilpailujen kotisivu:
  http://www.hollolanurheilijat.com/sm-hiihdot_2011/ohjelma/

  Lähtölistat molemmille päiville:
   http://www.hollolanurheilijat.com/sm-hiihdot_2011/lahtoluettelot/