23.11.2003← Takaisin

Kalle Palander jatkaa voittojen tiellä

Park Cityssä käydyssä pujottelun maailmancupin ensimmäisessä osakilpailussa Suomen Kalle Palander jatkoi siitä mihin hän jäi viime keväänä. Pujottelun maailmancupin viime kauden ykkönen piti paikkansa ja otti voiton ennen tiukan vastuksen antanutta Itävallan Reiner Schönfelderiä.

Ensimmäisellä kierroksella Palander ja Schönfelder saivat täsmälleen saman ajan. Schönfelderin suoritus kuitenkin aiheutti hämmennystä ja protesteja. Hän nimittäin teki suorituksensa toisella yrittämällä. Hän ajoi ensimmäisellä kerralla ulos, mutta sai yrittää uudelleen perusteluna se, että radan varressa kaatuneena istunut toimitsija olisi häirinnyt itävaltalaisen suoritusta. Schönfelder sai laskea uudestaan ja oli sitten ainoa, joka pystyi pistämään kampoihin Tornion hirmulle. Kolmantena ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Benjamin Reich AUT 0.63 kärkikaksikon jälkeen.

Toisella kierroksella kärkikaksikosta Palander laski ensimmäisenä eli koko kilpailun viimeistä edellisenä. Varmistelusta ei ollut tietoakaan. Palander runttasi täysillä ja oli selvässä johdossa ennen Schönfelderin laskua. Väliaikapaikalla itävaltalainen oli jäänyt Kallesta jo yli 20 sekuntia, mutta veti lopun hurjasti ja päätyi maaliin vain 0.02 sekuntia huonommalla ajalla. Voitto jälleen Kalle Paladerille. Kolmanneksi sijoittui hyvän toisen laskunsa ansiosta Itävallan Manfred Pranger, Italian Giorgio Rocca oli neljäs.

Numerolla 45 laskenut Jukka Leino ajoi ulos ensimmäisellä laskulla. Saman kohtalon koki uransa ensimmäiseen maailmancupin kilpailuun osallistunut Juuso Aulanko.