4.1.2004← Takaisin

Kalle Palander jälleen pujottelun voittoon

Numerolla yksi laskenut ja ensimmäisen kierroksen jälkeen ykkösenä ollut Suomen Kalle Palander oli ykköspaikalla myös kilpailun jälkeen sunnuntaina Flachaussa. Pujottelun voitto nosti rovaniemeläisen myös lajin maailmancupin kärkeen. Toiseksi kilpailussa sijoittui Itävallan Manfred Pranger ja kolmanneksi Italian Giorgio Rocca.

Valmentaja-isän Jouni Palanderin halaus oli paikallaan Flachaun kilpailun maalissa, kun Kalle Palander varmisti itselleen selvän voiton kauden kolmannessa pujottelukilpailussa. Ero kisassa toiseksi sijoittuneeseen itävaltalaiseen, Manfred Prangeriin oli 0.54 sekuntia. Pranger oli toisena jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Giorgio Rocca puolestaan pystyi parantamaan asemiaan yhdellä eli hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäs.

Kilpailun suuriin yllättäjiin kuului kuudenneksi sijoittunut Saksan Alois Vogl. Hän keikkui pitkään kilpailun kärjessä oltuaan ensimmäisellä kierroksen jälkeen vasta 30:s. Hänen vastaavat suorituksensa pujottelun maailmancupissa sijoittuvat 1990-luvun loppupuolelle.

Suomella oli Flachaun pujottelussa ennätysmäärä osanottajia. Kalle Palanderin ohella kisassa olivat mukana Jouni Kaitala, Jukka Leino ja Juuso Aulanko. Palanderin lisäksi kukaan suomalainen ei päässyt toiselle kierrokselle. Kaitala sai tuloksen, jolla hän oli 41:s. Hän hävisi ensimmäisen kierroksen parhaalle eli Palanderille 3,11 sekuntia. Jukka Leino ja Juuso Aulako ajoivat ulos ensimmäisellään.

Flachaun voitto oli Palanderin tämän kauden toinen maailmancupin pujottelussa ja se toi hänelle maailmancupin johtajan punaisen liivin. Suurpujottelun maailmancupissa rovaniemeläinen on toisena ja alppihiihdon kokonaiscupissa kolmantena.