28.2.2004← Takaisin

Kalle Palander epäonnistui - Uotila ja Rajala pisteille

Kranjska Goran lauantai ei ollut Kalle Palanderin päivä. Ulosajo ensimmäisessä laskussa tiesi lajin maailmancupin johtopaikan menetystä. Muilla suomalaisilla meni paremmin: Sami Uotila 15:s ja Jukka Rajala 22:s. Voiton otti USA:n Bode Miller.

Kalle Palander ei päässyt oikein missään vaiheessa rytmistä kiinni suurpujottelun ensimmäisessä laskussa. Hän horjui moneen otteeseen ja lopulta viimeisillä porteilla homma oli ohi.

Kilpailun voitti USA:n Bode Miller, joka oli nopein jo ensimmäisessä laskussa ja piti pintansa myös toisessa. Voitto toi Millerille 100 mc-pistettä ja se riitti suurpujottelucupin kärkipaikan ottamiseen ohi cupia tähän asti johtaneen Kalle Palanderin. Kilpailussa sijoittui toiseksi kova nousija, Italian Alberto Schiappati. Kisan suuryllättäjä, numerolla 41 laskenut toinen italialainen Alexander Ploner ja Ruotsin Fredrik Nyberg jakoivat kolmossijan.

Palanderin jäätyä ilman maailmancupin pisteitä, tilannetta paikkasivat kisan muut suomalaiset. Sami Uotila näytti, että parhaimmillaan hän on aivan kärjen vauhdissa ja oli ensimmäisen kierroksen kuudenneksi nopein. Toisella  hän joutui antamaan vähän periksi ja sijoittui lopulta 15:ksi. Nuori Jukka Rajala otti ensimmäiset mc-pisteensä suurpujottelussa, kun hän laski komeasti sijalle 22. Sijoitus merkitsee sitä, että Suomi saa yhden lisäpaikan eli neljä laskijaa tuelvan kauden suurpujottelun maailmancup-avaukseen Söldeniin.