Uutisen päiväys

31.1.2011← Takaisin

Joukkue Oslon MM-kilpailuihin valittu

Suomen Maastohiihto ry:n hallitus on nimennyt päävalmentaja Magnar Dalenin esityksen mukaisesti joukkueen vuoden 2011 MM-kilpailuihin Osloon. Joukkueeseen on nimetty 15 urheilijaa, 7 naista ja 8 miestä. Joukkuetta voidaan täydentää 3.2. mennessä.

Oslon MM-kisojen joukkueeseen nimetyt urheilijat:

Naiset:
Anne Kyllönen
Krista Lähteenmäki
Pirjo Muranen
Kerttu Niskanen
Riitta-Liisa Roponen
Aino-Kaisa Saarinen
Riikka Sarasoja

Miehet:
Matti Heikkinen
Sami Jauhojärvi
Teemu Kattilakoski
Juha Lallukka
Lari Lehtonen
Ville Nousiainen
Tero Similä
Matias Strandvall

Kotiinjääviksi varahiihtäjiksi nimettiin naisissa Laura Ahervo ja miehissä Niklas Colliander ja Kari Varis.

-Valinnat olivat tällä kertaa ehkä normaaliakin vaikeammat, varsinkin miesten osalta, koska kansainväliset näytöt ovat jääneet vähiin. Yleensä valintakriteerinä olemme pitäneet urheilijan sijoittumista 25 joukkoon maailmancup-kisoissa. MM-kisoissa päätökset ja matkakohtaiset valinnat tehdään kisakohtaisesti paikan päällä, urheilijoiden päivän kunnon mukaan, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.

- Drammenin maailmancup-kisoissa 19.-20.2. Lari Lehtonen, Tero Similä, Sami Jauhojärvi, Niklas Colliander ja Kari Varis hiihtävät 15 km perinteisen kisan, Ville Nousianen ja Matti Heikkinen ovat vielä tuolloin viimeistelyleirillä Seiser Almissa.Ville ja Matti tulevatkin Osloon vasta MM-kisojen alla, heillä on hyvää kokemusta edellisistä MM-kisoista Liberecistä saapua korkealta vasta hiukan ennen kilpailuja ja tätä kokemusta käytetään nyt hyödyksi. Drammenin kisassa Collianderilla ja Variksella on mahdollisuus myös antaa näyttöjä MM-kisojen perinteisen 15 km kisaa varten.

- Seiser Almin viimeistelyleirille lähtevät ne urheilijat, jotka ovat meillä tällä kaudella olleet korkean paikan ohjelmassa ja leirityksissä mukana, tai urheilijoita jotka ovat antaneet hyviä näyttöjä tällä kaudella maailmancup-kisoissa, toteaa Dalen

- Sprinttereillä on vielä yksi näyttöpaikka 2.2. Latvian Skandinavia-cupissa vapaan sprintissä, josta kisakoneeseen on vielä mahdollista päästä. Mikäli täydennyksiä Oslon joukkueeseen sprinttereiden osalta tulee, ilmoitamme joukkueeseen nimetyt urheilijat myöhään keskiviikko-iltana, kertoo Dalen.


Lisätietoja:

Suomen Maastohiihto ry

Magnar Dalen
maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
puh: +358 45 113 3006

Reijo Alakoski
hallituksen puheenjohtaja
puh: +358 500 684 939

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi