Uutisen päiväys

12.12.2010← Takaisin

Joukkue Engelbergiin nimetty

  Mäkihypyn maailmancup jatkuu 18.-19.12. Sveitsin Engelbergissä. Suomen joukkue on nimetty. Myös kilpailu edustuspaikoista käy kiivaana.

  Finnjumping ry on nimennyt mäkihypyn maailmancupiin Engelbergiin seuraavat urheilijat:

  Janne Ahonen
  Matti Hautamäki
  Ville Larinto
  Olli Muotka

  Suomen A-maajoukkueessa on seurattu kauden alussa innolla tilanteen kehittymistä edustuspaikkojen suhteen. Maailmancupin toinen periodi alkaa Keski-Euroopan mäkiviikolta, jota ennen Suomella on ollut neljä edustuspaikkaa. Päävalmentaja Pekka Niemelä on toiveikkaana ennen ratkaisevaa viikonloppua.

  ”Kalle Keituri jää valmistautumaan kohti mäkiviikkoa ja lupaavasti koti-Suomessa hypännyt Olli Muotka saa mahdollisuuden hankkia itselleen edustuspaikan mäkiviikolle Engelbergissä”, kertoo Niemelä.

  Turkin Elzurumissa hypätään Continental cupia samana viikonloppuna. Suomea edustavat Anssi Koivuranta ja Juha-Matti Ruuskanen. Lisäpaikkoja A-maajoukkueeseen on tarjolla myös Continental cupin kautta.

  ”Koivuranta ja Ruuskanen lähtevät Turkkiin varmistamaan edustuspaikkoja. Tilanne on muuttunut hyvin mielenkiintoiseksi: kauteen lähdettiin neljällä paikalla, mutta Larinto on tuonut viidennen paikan ja Koivuranta on kiinni kuudennessa paikassa. Hänellä on sadan pisteen kaula seuraavaan uhkaajaan ennen Turkkia. Muotkalla on mahdollisuudet jopa seitsemänteen paikkaan. Nöyrin mielin jatketaan”, laskeskeli Niemelä Harrachovin peruuntuneiden kilpailujen jälkeen.

  Niemelä korostaakim useamman maajoukkuepaikan merkitystä joukkueen menestyksen kannalta.

  "Kun edustuspaikkoja on neljä, on kilpailu edustuspaikoista jo harjoitustilanteessa olemassa, joten se haittaa valmistautumista ja testaamista. Kun paikkoja on kuusi, saamme useamman määrän potentiaalisia urheilijoita maailmancupiin. Kilpailupaikkojen karsinnan väheneminen parantaa siis harjoitustilannetta ja valmistautumista. Lisäksi mahdollisuudet taistella maiden välisessä maailmancupissa paranevat."

   

  Kalenteritiedot: www.fis-ski.com