18.9.2004← Takaisin

Joonas Ikonen nuorten mäen SM-kultaan

Lahden HS 97 metrin mäessä käydyn nuorten kesä SM-mäkikilpailun voitti Puijon Hiihtoseuran Joonas Ikonen ennen Lahden Olli Pekkalaa ja Jere Kykkästä.

Kisan paras hyppääjä oli kuitenkin kilpailun ulkopuolella hypännyt, Puijon Hiihtoseuraa edustava Japanin Taku Takeuchi, joka kesällä Vuokatin mäkikarnevaaleillakin vei sarjansa voiton, silloin uudella mäkiennätyksellä. Takeuchin pisteet 87,5:n ja 90 metrin hypyistä olivat  226. Mestaruuden vienyt toinen puijolainen Joonas Ikonen jäi vain yhden pisteen. Hänen molemmat hyppynsä kantoivat metrin pitemmälle kuin japanilaisella, tyyliin kuitenkin jäi vielä korjaamista.  Viime talven nuorten MM-pronssimitalisti Olli Pekkala hyppäsi 86,5 ja 88,5 metriä ja sai pisteitä 216,0. Jere Kykkäsen pisteet olivat 202,0 ja hypyt 83,5 ja 85 metriä.

Mäkihypyn yleisen sarjan kesämestaruudet ratkaistaan sunnuntaina Lahden HS 130 mäessä.