Uutisen päiväys

14.12.2012← Takaisin

Jauhojärvi toinen La Sgambedan perinteisellä

Livignossa maajoukkueleirillä oleva Sami Jauhojärvi hiihti toiseksi La Sgambedan perinteisen 21 kilometrillä. Jauhojärvi hävisi voittajalle ainoastaan sekunnin kymmenysosan.

- Perushuttua, ei mitään ihmeellistä, mutta selvästi parempaa kuin Rukalla. Paras isku on vielä hakusessa, mutta parempaan suuntaan olen selvästi menossa, Sami Jauhojärvi kertoo.
Perjantaina hiihdetyn La Sgambedan 21 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan voitti Ruotsin Daniel Rickardsson sekunnin kymmenysosalla Sami Jauhojärveä nopeampana. Ruotsalainen ohitti Jauhojärven loppusuoralla.
- Minä olin ainoa keularyhmästä, jolla oli pitovoidetta. Huolto onnistui hyvin, sillä pidosta huolimatta luistoa oli hyvin. Jouduin taipumaan lopussa, kun siinä on melko pitkä tasuripätkä ja Rickhardsson työnsi liukkaammalla ohi.

Kolmanneksi hiihti Tshekin Stanislav Rezac. Kaikkiaan ladulle lähti alun toistatuhatta hiihtäjää, joista kuutisenkymmentä eliittijoukossa.
Viiden maajoukkuhiihtäjän kilpaillessa Kanadan maailmancupissa leireilee osa Suomen maajoukkueesta Livignossa. Paikkakunnalla hiihdetään sunnuntaina 42 kilometrin vapaan hiihtotavan maratonkisa.