26.11.2010← Takaisin

Jason Lamy Chappuis yhdistetyn maailmancupin avauksen voittoon – Ryynänen 11.

Yhdistetyn maailmancup alkoi Kuusamon Rukalla Jason Lamy Chappuisin voitolla. Janne Ryynänen sijoittui kilpailussa 11:nneksi.

Viime vuoden maailmancupin voittaja Ranskan Jason Lamy Chappuis voitti yhdistetyn maailmancupin avauskilpailun Kuusamon Rukalla perjantaina 26. marraskuuta. Suomalaiset eivät päässeet mäkiosuudella totutuille metreille ja kärjen saavuttaminen ladulla oli mahdoton tehtävä.

Jason Lamy Chappuis voitti mäkiosuuden 137 metriä kantaneella hypyllään. Toiseksi mäkiosuudella sijoittui Saksan Eric Frenzel hypättyään vastatuulessa huikeat 148,5 metriä. Chappuis ja Frenzel säilyttivät sijoituksensa hiihto-osuudella. Kilpailun kolmanneksi nousi vahvan hiihdon tehnyt Itävallan Mario Stecher.  Janne Ryynänen hyppäsi parhaimman mäkiosuuden suomalaisista ja lähti ladulle kahdentenatoista, minuutti ja 2 sekuntia kärjen perässä. Hannu Mannisen hyppytuntuma keulalla ei ollut kohdallaan ja hänen kilpailuhyppynsä kantoi vain 99 metriä ja takaa-ajettavaa kärkeen tuli  4 minuuttia 48 sekuntia.

Ryynänen pystyi parantamaan hiihtoaan alkutalven kisoista ja päävalmentaja Kimmo Savolainen lupaili seuraavan päivän kisaan parempaa tulosta.
- Jannen hiihto oli hyvää tänään. Hän hiihti yksin tuossa ja pystyi tekemään silti tuollaisen suorituksen. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan. Mäessä Jannen ponnistus meni keulalta ohi ja se oli selkeästi huonoin hyppy täällä, huomenna varmasti odotettavissa parempi tulos, lupaili Savolainen.

Mannisen ongelmiin mäkiosuudella tartutaan välittömästi.
- Hannulla on laskuasennossa ongelmaa ja siksi tunne hukassa keulalla. Katsotaan tänään videot läpi Hannun kanssa ja käydään tarvittaessa salilla, kertoi Savolainen kisan jälkeen.