Uutisen päiväys

14.8.2010← Takaisin

Janne Ryynänen kuudes Oberwiesenthalin GP-finaalissa

  Yhdistetyn FIS Grand Prix 2010-kilpailusarjan viimeinen kilpailu käytiin lauantaina 14. elokuuta Saksan Oberwiesenthalissa. Hyvän hiihdon tehnyt Janne Ryynänen sijoittui kilpailussa kuudenneksi.

   

  Norjan Magnus Moan oli perjantaina käydyn GP:n kolmannen kilpailun tapaan päivän ykkönen. Vahvana hiihtäjänä tunnettu Moan nousi 55 sekunnin tappioasemasta hiihto-osuudelle lähdettyään kilpailun voittajaksi, 6,1 sekuntia ennen kilpailun mäkiosuuden voittanutta Saksan Johannes Rydzekiä. Suomen Janne Ryynänen oli mäkiosuuden viides ja pystyttyään tekemään jälleen hyvän hiihto-osuuden, loppusijoitus oli tuloslistan kuudes.
  Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen oli tyytyväinen Janne Ryynäsen päivän suoritukseen, erityisesti hiihto-osuudesta löytyi paljon hyvää.
  - mäkiosuudella Janne ei onnistunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tuo hiihto-osuuden hyvä kokonaisuus ja erityisesti siinä hänen kanssaan painotetun tekniikkan kasassa pysyminen koko hiihto-osuuden läpi, antaa uskoa hyvään jatkoonkin, totesi Savolainen hyvillään kilpailun jälkeen.
  Yhdistetyn neljän osakilpailun kesä GP 2010 kilpailtiin reilun viikon sisällä. Kilpailujen ohella joukkue on ennättänyt tekemään hyvät harjoituspäivät ja päävalmentaja on tyytyväinen viikon kokonaisantiin myös nuorten kokelaiden Eetu Vähäsöyringin, Joni Karjalaisen ja ilman kilpailuoikeutta leirillä mukana olleen Jussi Salon osalta.
  - Tämä on ollut äärimmäisen tärkeä reissu koko ryhmälle, hyvää treeniä ja hyvää kokemusta nuorille. Ryynäsen Jannesta on sanottava, että hänellä on ollut kokonaisuutena hyvä viikko. Hyppääminen on hyvällä mallilla ja hiihto on ollut taktisesti ja teknisesti hyvää. Erinomaiset asetelmat jatkaa kohti talvea tästä, kertoi Savolainen tyytyväisenä GP-viikosta.
   
  Tuloskooste
  FIS yhdistetyn kesä GP 2010
  14.8.2010 Oberwiesenthal GER, HS 106/10,0 km
  1. Magnus Moan NOR 26.05,3
  2. Johannes Rydzek GER +6,1
  3. Miroslav Dvorak CZE +36,7
  6. Janne Ryynänen 1.03,0

  FIS yhdistetyn kesä Grand Prix 2010- kokonaiskilpailu
  1. Johannes Rydzek GER 340
  2. Magnus Moan  NOR 282
  3. Eric Frenzel GER 260
  8. Janne Ryynänen 124
   
  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com