Uutisen päiväys

8.2.2004← Takaisin

Janne Lahtela ykkönen Koreassa

Janne Lahtela otti voiton Koreassa lasketussa kutsukilpailussa. Sami Mustonen oli neljäs, Mikko Ronkainen kahdeksas

Janne Lahtela laski voittoon tänään Korean Jisanissa käydyssä kumparelaskun kutsukilpailussa. Suomalaisista Koreaan oli kutsuttu Janne Lahtela, Sami Mustonen ja Mikko Ronkainen. Janne Lahtela oli tänään ykkönen sekä karsinnassa että itse finaalissa. Myös Sami Mustonen alkaa löytää loukkaantumista edeltävän laskukunnon. Mustonen oli tänään hienosti neljäs. Alkukilpailun kakkoseksi laski kuukauden tauon jälkeen kilpakentille palannut Mikko Ronkainen. Finaalissa Ronkainen epäonnistui hieman ja tipahti sijalle kahdeksan. Jo tämä kilpailu osoitti että Ronkainen ei ole levännyt laakereilla vaan palasi heti kärkikamppailuihin mukaan.

Freestylehiihtoa laskettiin ensimmäistä kertaa Koreassa tällä tasolla ja kilpailu osoitti että maa on tosissaan tulossa mukaan freestylehiihtoon. Jisan havittelee järjestettäväkseen freestylehiihdon maailmancupin osakilpailun jo kaudelle 04/05. Korea on tällä hetkellä yksi maailman kasvamimmista laskettelumarkkinoista Kiinan ohella. Kiinassa järjestetään jo toista kertaa freestylehiihdon maailmancup ensi viikonvaihteessa hyppyjen osalta.

Suomen kumparelasku joukkue suuntaa seuraavaksi Japaniin, jossa jatkuu kumpareiden maailmancup 14.-15.02. Inawashirossa lasketaan sekä kumpareet että parikumpareet.

Suomen joukkueessa laskevat Inawashirossa Jussi-Pekka Kinnunen, Janne Lahtela, Lauri Lassila, Tapio Luusua, Sami Mustonen ja Mikko Ronkainen.