Uutisen päiväys

14.6.2010← Takaisin

Janne Happonen loukkaantui Puijon suurmäessä Kuopiossa

Mäkihypyn A-maajoukkueen Janne Happonen loukkasi vasemman polvensa alastulossa Puijon suurmäen harjoituksissa lauantaina 12. kesäkuuta.

Tapaturma tapahtui Puijon Hiihtoseuran kotiharjoituksissa. Jannen vasen polvi petti alastulossa sisälle päin ja maanantaina tehdyssä magneettikuvauksessa todettiin polvessa olevat vauriot sisäsyrjän nivelsiteessä, eturistisiteessä ja kierukassa.

Happosen polven leikkaus tullaan suorittamaan 3-4 viikon päästä parhaan leikkaustuloksen saavuttamiseksi, polven turvotuksen ja akuutin vaiheen ollessa ohi. Toipumis- ja kuntoutumisennuste tehdään leikkauksen jälkeen.

Päävalmentaja Pekka Niemelä toteaa Happosen olleen hyvässä kunnossa nyt kesän alussa.
- Janne on ollut kesän alun erinomaisessa hyppykunnossa. Kaikki sympatiani ovat nyt Jannen pikaisessa paranemisessa ja kuntoutuksessa. Janne on saanut kärsiä kohtuuttoman pitkän odottelun loukkaantumisten takia, jotta hänen potentiaalinsa pääsisi esille. Janne on kuitenkin niin sisukas hyppääjä, että joku päivä se potentiaali pääsee vielä näkyviin, toteaa Niemelä.

Päävalmentaja kertoo kokeneen hyppääjän tapaturman näyttäneen ensin vaarattomalta.
- Happosen tapaturma tapahtui kotiharjoituksissa, kuulin asiasta puhelimitse työmatkallani. Näin jälkeenpäin seuravalmentajien videokameralta, että kyseessä oli huippuhyppy ja hyvin pitkä yli 135 metrinen hyppy, jossa alastulossa oli varmasti reilu paine. Tämän mittaisia hyppyjä Janne on kuitenkin Puijolla tehnyt vuosien varrella kymmeniä ja siksi tapaturma näytti kameralta katsottuna vaarattomammalta kuin mikä lopputulos oli. Vasen polvi kuitenkin petti alastulossa sisälle päin rikkoen polven sivusiteet ja tästä syystä hyppy päättyi kaatumiseen, kertoo Niemelä tapahtumasta.

Vajaa viikko sitten loukkaantuneen Ville Larinnon ja Janne Happosen harjoitussuunnitelmat tähtäävät nyt talven kisoihin.
- Ville Larinnon ja Janne Happosen loukkaantumiset harmittavat tietysti hyvin paljon,
ennen kaikkea heidän itsensä takia. Alkukevään testien ja hyppyjen perusteella Janne ja Ville ovat vaikuttaneet erinomaisen potentiaalisilta menestyjäkandidaateilta ensi talveksi. Nyt projektiin heidän osaltaan on tullut hidaste, mutta ei välttämättä rajoite. Kesä heidän osaltaan tulee olemaan kuntoutusta ja perusharjoittelua ja vähemmän kesä Grand Prix kilpailuja, tällä tavalla kompensoidaan harjoittelun kokonaismäärään riittävyyttä kohti talven maailmancupia, Niemelä arvioi.