Uutisen päiväys

24.8.2016← Takaisin

In Memoriam Arto Suikka

Hiihdon suuri taustavaikuttaja, Vantaan Hiihtoseuran entinen puheenjohtaja ja Hiihtoliiton maastohiihdon johtoryhmän jäsen Arto Suikka (11.4.1950–15.8.2016) on poissa.

Arto oli Vantaan Hiihtoseuran kantavia voimia seuraan liittymisestään lähtien. Arton tytär Jenni hiihti aktiivisesti kilpaa noin kymmenen vuoden ajan, saavuttaen mm. nuorten Pohjoismaiden mestaruuden vuonna 1996. Arto toimi tyttärensä valmentajana ja huoltajana lähes koko hänen uransa ajan.

Artolla oli aikaa myös muille seuran tehtäville. Hänen erikoisosaamistaan olivat markkinointi ja talous. Arton peräänantamattomalla myötävaikutuksella yli 20 TV-kisat on Vantaalla järjestetty taloudellisesti menestyksekkäästi. Urheilumanageri Arton ”talliin” Vantaan Hiihtoseuraa edustaen kuuluivat takavuosien maajoukkuesprintteri Lauri Pyykönen, maailmanmestari Matti Heikkinen sekä nykyinen maajoukkuesprintteri Anssi Pentsinen.

Johtokuntavuosia VHS:ssä Artolle kertyi kymmenen, joista varapuheenjohtajana kuusi ja puheenjohtajana kaksi (2002-2004). Arto Suikka valittiin myös Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon johtoryhmään vuonna 2013. Vakavasta ja nopeasti edenneestä sairaudestaan huolimatta Arto jaksoi kantaa huolta hiihdosta ja seuratyöstä loppuun saakka. Vielä toukokuussa hän oli mukana VHS:n tulevaisuuden suunnittelussa. 

Artolle oli ominaista hänen täysi sitoutumisensa kaikkeen, mihin hän ryhtyi. Insinöörimäinen asioiden perusteellinen arviointi ja niihin perehtyneisyys toi toivottua tulosta ja sai asiat näyttämään helpoilta, vaikka niihin oli laitettu lukematon määrä työtunteja. Arto ei koskaan tehnyt itsestään tai teoistaan numeroa vaan tinkimättömästi työskenteli suomalaisen hiihdon eteenpäin viemiseksi seurassa, liiton tehtävissä ja jopa työelämässä isännöidessään esimerkiksi lukemattomia järjestämiään kisamatkoja edustushiihtäjien ollessa yleensä vierailulistalla vieraiden iloksi. Arto oli loistava seuramies ja vastuullinen isäntä.

Arto tunnettiin hyvin ihmisläheisenä ja helpostilähestyttävänä persoonana. Hänen kykynsä lähestyä asioita ja henkilöitä aina rakentavalla asenteella oli ainutlaatuista. Hän omasi loistavan verkostoitumistaidon ja onnistui solmimaan erinomaisia suhteita eri alan toimijoihin. Perhe oli hänelle kaikki kaikessa.

Artoa jäävät kaipaamaan vaimo ja aikuiset lapset perheineen sekä muut sukulaiset, lukuisat ystävät, hiihtoperheen jäsenet ja Vantaan Hiihtoseuralaiset.

”Aurinko laskee, jo pitenee varjot.                                                                                                                                     
Aika on eron ja jäähyväisten.
Poissa on ystävä kallehin.”
- Kari Rydman