Uutisen päiväys

16.2.2020← Takaisin

Iivo Niskanen teki kovan nousun yhdeksänneksi – naisilta vahvaa joukkuepanosta Östersundin takaa-ajossa

Maastohiihdon Ski Tour jatkui tänään Östersundissa perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailulla.

Päivä avattiin miesten 15 kilometrin kilpailulla. Iivo Niskanen oli osuusajoissa päivän viidenneksi nopein ja teki hienon nousun sijalta 27 sijalle 9. Niskanen koki suorituksen olleen tasaisen varma.

– Kohtuuhyvä onnistuminen, pelkäsin vähän pahempaa. Kun lähtee numerolla 27 ja vauhdinpitäjiä ei ole liikaa tarjolla. Siinä mielessä hyvä, että ero on vielä inhimillinen, totesi Niskanen viitaten Ski Tourin kokonaistilanteeseen.

Myös muilla suomalaisilla meno oli eilistä terävämpää. Markus Vuorela hiihti maaliin sijalle 50, Lari Lehtonen oli 54:s ja Lauri Vuorinen 56:s.

– Parempaa kuin eilen, mutta ei vieläkään mitään rakettimaista menoa. Jos eilinen oli katastrofi, niin nyt oli napsun parempi, pohti Lehtonen.


– Ihan hyvä hiihto tänään, varmaan parhaimpia maailmancupin sijoituksia distanssilla osuusaikojen puolesta. Larin selkää peesasin ja koitin siinä pysyä, peräkkäin tultiin maaliin, kommentoi Vuorinen

Miesten kilpailun voittoon nousi Norjan Paal Golberg, vain 0,3 sekunnin erolla Venäjän Alexander Bolshunoviin. Kolmannen sijan nimiinsä vei Norjan Martin Löwström Nyenget.

Tulokset

Naisten kilpailu käytiin voimakkaassa räntäsateessa. Vesisade vaihtui rännäksi vain minuutteja ennen lähtölaukasta ja kilpailun luonne vaihtoi suuntaa. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Krista Pärmäkoski, joka nousi takaa-ajossa yhden sijan ja oli kuudes. Pärmäkoski koki lumisateen olleen tänään hänelle jopa eduksi.

– Jos olisi uskaltanut tehdä rohkean ratkaisun, niin olisi voinut ottaa pitopohjan, olisi ehkä pystynyt karkaamaan porukasta. Nythän se oli hiihtelyä ja odottelua, että keula veti. Toki se oli kyllä minun pelastus, oli vähän huonompi päivä tänään. Hiihdettiin hiljaa, pystyi luovimaan mukana. Tietyllä tavalla oli onnea, että tuli tuo lumisade, pohti Pärmäkoski.

Suomalaisnaisilta nähtiin tänään vahvoja otteita myös Pärmäkosken takana ja kiertueen kokonaistilannetta ajatellen erot kärkeen pienenivät huomattavasti. Kerttu Niskanen oli tänään 20:s, Laura Mononen nousi sijalle 22 ja Anne Kyllönen oli 26:s. Kyllönen oli tänään osuusajoissa kilpailun neljänneksi nopein.

– Tosi hyvä fiilis! Tänään oli yhdet vaikeimmista olosuhteista, missä olen hiihtänyt. Ennen kisaa piti olla tosi tarkkana suksitestien kanssa ja kisaan piti laatia taktiikkaa, seurata mitä latua hiihtää. Suksi oli tänään erinomainen ja hiihto kulki hyvin, kommentoi Kyllönen

Myös Mononen oli tänään nopea ladulla, Monosen osuusaika oli kilpailun seitsemänneksi nopein.

– Onneksi oli porukkaa edellä hiihtämässä, ladut oli tukossa välillä. Tuntui, että olisi voinut jonkun kohdan hiihtää kovempaakin, mutta ohittamaan lähteminen oli hankalaa, kommentoi Mononen, viitaten räntäsateen hidastuttamiin latuihin.

Norjalaiset ottivat kilpailussa jälleen kolmoisvoiton. Voittoon hiihti Therese Johaug ennen joukkuetovereitaan Heidi Wengiä ja Ingvild Flugstad Östbergiä.

Tulokset

Urheilijoiden kommentit SoundCloudissa