30.11.2019← Takaisin

Iivo Niskanen hallitsi Rukan 15 kilometrin kilpailua

Rukalla päästiin nauttimaan suomalaismenestyksestä maastohiihdon parissa.

Maastohiihto

Suomalaiset nauttivat menestyksestä maastohiihdon perinteisen väliaikalähtökilpailuissa, kun Krista Pärmäkoski saavutti toisen sijan ja Iivo Niskanen oli miesten kilpailun selkeä ykkönen. Iivo Niskanen voitti 15 kilometrin kilpailun 13 sekunnin erolla Norjan Johannes Hösflöt Klaeboon.

Suomalaisilta nähtiin hyvä joukkuepanos miesten kilpailussa. Perttu Hyvärinen hiihti maaliin sijalle 17 ja oli päivän toiseksi paras suomalainen. Myös Lari Lehtonen ja Juho Mikkonen hiihtivät maailmancupin pisteille. Lauri Lepistö jäi niukasti maailmancupin pisteiden ulkopuolelle ja oli 31:s.

Naisten kilpailun vei nimiinsä Norjan Therese Johaug. Suomen Krista Pärmäkoski taisteli toiseksi kotiyleisön edessä, ero Therese Johaugiin oli 30 sekuntia. Kymmenen parhaan urheilijan joukkoon ylsi myös Kerttu Niskanen, joka hiihti maaliin kymmenenneksi. Suomalaisnaisista pisteille Pärmäkosken ja Niskasen rinnalle hiihti Johanna Matintalo (25:s).

Ruka Triplan päättää sunnuntain takaa-ajokilpailut.

Naiset
Miehet

Lähtöasetelmat takaa-ajoihin
Naiset
Miehet

Yhdistetty

Leevi Mutru sijoittui parhaana suomalaisena yhdistetyn henkilökohtaisessa kilpailussa sijalle 20. Mutru paransi mäkiosuudelle eilisestä, mutta jäi sijalle 28 mäkiosuuden päätteeksi. Vahva, onnistunut hiihto nosti miehen lopulta sijalle 20.

– Olihan se hienoa kotiyleisön edessä vetää pitkää letkaa perässä. Vähän joutui lopussa taipumaan, mutta hyvä hiihto oli.

Ilkka Herola (23:s) ja Eero Hirvonen (30:s) nousivat myös ladulla pistesijoille. Eero Hirvonen vastasi jälleen ylivoimaisesti koko kilpailun parhaimmasta hiihtoajasta.

Hyppäämisen kanssa tuskastellut Hirvonen jättää huomisen kilpailun väliin ja suuntaa kotiin harjoittelemaan.

– Lähden treenaamaan, ei tuota hyppäämistä kilpailussa saa käännettyä. Parempi rauhassa harjoitella, kilpaileminen ei nyt tässä tilanteessa auta, totesi Hirvonen.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna toisella kolmannella henkilökohtaisella kilpailulla klo 10:10.

Mäkihyppy

Rukan viikonlopun ensimmäisessä mäkihypyn kilpailussa nähtiin peräti neljä suomalaista, kun Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä ja Andreas Alamommo raivasivat tiensä kilpailuun eilisestä karsinnasta.

Niko Kytösaho vastasi suomalaisittain illan parhaasta sijoituksesta, hänen ollessa ainut toiselle kierrokselle yltänyt suomalaisurheilija. Niko Kytösahon kilpailuhypyt olivat tasaisen vahvoja ja ne kantoivat 124,5 ja 128,5 metriä ja ne oikeuttivat sijaan 21.

Rukalla hypätään huomenna ensin karsintakilpailu ja sen jälkeen jatketaan varsinaiseen osakilpailuun.