Uutisen päiväys

30.1.2011← Takaisin

Hyvärinen otti toisen nuorten MM-pronssinsa

Perttu Hyvärinen jatkoi Suomen mitalijuhlia nuorten MM-hiihdoissa Viron Otepäässä, kun hän taisteli 20-vuotiaiden 10+10 kilometrin yhdistelmäkilpailussa pronssille. Kilpailun voittaneesta saksalaisesta Markus Weegeristä Hyvärinen jäi lopulta 19,9 sekuntia, hopeamitalin napannut Venäjän Konstantin Kulejev jäi vain 0,4 sekunnin päähän.

Mitali oli Hyväriselle toinen ja Suomelle neljäs nuorten MM-kisoissa
Jo vapaan kympillä pronssin ottanut Hyvärinen nousi pronssille vahvalla vapaan hiihdollaan. Perinteisen 10 kilometrin jälkeen riistaveteläinen Hyvärinen oli vasta 17:s. Vapaan kympillä hän kuitenkin paranteli asemiaan. Weeger karkasi toisella vapaan kierroksella.  Vapaan osuuden nopeimmin hiihtänyt Hyvärinen iski hopea ja pronssitaistossa viimeiseen nousuun ja pääsi toiseksi, mutta venäläinen kiri lopussa täpärästi ohi hopealle.

”Yli odotusten on mennyt. Taas tuli annettua kaikkensa ladulla. Olen tosi tyytyväinen tähän hiihtoon. Pertsalla meinasi jo hätä tulla, ja siinä piti rauhoitella itseään. Maaliviivalla hyvälle tuntui, kun tuo vapaan hiihto oli niin kova. Pertsa vaan oli tänään niin vaikeaa, että siinä jäin pikkuisen liikaa”, Hyvärinen sanoi toisesta pronssistaan iloisena.

Hyvärinen arveli perinteisen hiihdon vaikeuksiensa juontavan keskiviikkoiselta vapaan kympiltä, jossa hän antoi kaikkensa ja josta hän kertoi palautuneensa ”hirmu hitaasti.”

”Olen yrittänyt juoksun kautta saada jalkoja auki. Reidet olivat vielä vähän tukossa, enkä pystynyt yhtään noihin nousuihin lyömään. En ymmärrä, että kun vaihdettiin vapaalle, jalat olivatkin kuin eri mieheltä olisi repäisty. Se oli ihan ihme hommaa. Pelkäsin, että tunne ei vapaassa paranekaan, että tuntuu vaan vähän aikaa hyvältä, mutta tunne pysyikin hyvänä ja pikkuhiljaa napsin sijoja siitä. Hiihto rupesi kulkemaan koko ajan paremmin”, Hyvärinen kertasi.
Muista suomalaisista Iivo Niskanen oli 15:s, Antti Ojansivu 20:s ja Sami Lähdemäki 24:s.

Maanantaina nuorten MM-kisoissa hiihdetään 23-vuotiaiden yhdistelmäkilpailut ja 20-vuotiaiden viestit.