18.1.2004← Takaisin

Höllwarth Zakopanen kakkoskilpailun voittoon – suomalaiset poissa kärkisijoilta

Zakopanen mäkimontussa oli sunnuntaina jälleen hurja meininki. Siinä hornankattilassa sankariksi nousi Itävallan kokenut Martin Höllwarth. Puolalaiskannattajatkin saivat taas sitä mitä halusivat, kun Adam Malysz oli jälleen toinen. Norjan Roar Ljökesöy sijoittui kolmanneksi. Suomalaisista paras oli Akseli Kokkonen: seitsemäs.

"Peli oli menetetty jo ensimmäisellä kierroksella," harmitteli päävalmentaja Tommi Nikunen sunnuntain kilpailun jälkeen. "Koivin monelle ei tässä kilpailussa huonoja olosuhteita sattunut. Harmi kyllä viisi heistä oli suomalaisia."

Suomen mäkihypyn keulakuvaksi noussut Janne Ahonen sai kokea virtaukset karvaasti. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta 28:s hypättyään 116,5 metriä. Toisen kierroksen neljänneksi pisin hyppy, 122,5 metriä, nosti hollolalaistuneen LHS:n miehen kuitenkin hienosti sijalle 12.

Paras suomalaisista oli Akseli Kokkonen, jonka hypyt kantoivat 124,5 metriä ja 117,5 metriä, joilla kertyi 232,6 pistettä ja seitsemäs sija yhdessä Norjan Tommy Ingebritsenin kanssa. Matti Hautamäki oli 11:s. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta 19:s, mutta nousi toisellaan kahdeksan sijaa. Tami Kiuru oli 23:s ja maailmancupin pisteille pääsi myös Veli-Matti Lindström, 26:s. Puijon 19-vuotias Juha-Matti Ruuskanen ei tällä kertaa päässyt toiselle kierrokselle.

Kisan voittaja, Martin Höllwarth,oli molempien kierrosten toiseksi paras hypättyään 127 ja 122,5 metriä. Puolalaissuosikki Adam Malysz oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta seitsemäs hypättyään 125,5 metriä. Yhtä pitkä hyppy toisellakin vei miehen kierroksen parhaaksi ja nosti hänet kisan kakkoseksi. Kolmanneksi sijoittunut Norjan Roar Ljökesöy oli ensimmäisellään tuulten suosikki johti kilpailua yhden hypyn jälkeen. Toinen ei onnistunut yhtä hyvin, hän oli toisellaan vasta viidenneksi paras, mutta se riitti kolmanneksi. Pahiten toisellaan epäonnistui Norjan Morten Solem, joka oli kolmantena ensimmäisen kierroksen jälkeen. Hän putosi toisellaan sijalle 13.

Mäkihypyn maailmancupissa Janne Ahonen on edelleen johdossa 720 pisteellä. Sunnuntaina yhdeksänneksi hypännyt Sigurd Pettersen kiri Ahosta kiinni muutaman pisteen. Hän on edelleen toisena 609 pisteellä. Kolmantena oleva Martin Höllwarth paransi asemiaan hienosti. Hänen pisteensä ovat 591.

Mäkisirkus siirtyy Zakopanen jälkeen toiselle mantereelle. Seuraavat osakilpailut hypätään Japanissa Hakubassa ja Sapporossa.

Suomen joukkue lähtee kohti itää luottavaisena vaikka kisan jälkeen jäikin jotain hampaan koloon.

"Uskon, ettei meillekään aina osu yhtä huono lotto-onni. Huomenna menemme aamulla vielä punttisalille ja sitten matkaan kohti Japania," kertoo päävalmentaja Tommi Nikunen Zakopensta.