24.2.2017← Takaisin

Hirvonen ja Herola valopilkkuja, mäkimiehet kisaan

Yhdistetyn miehet Eero Hirvonen ja Ilkka Herola sekä Suomen mäkihyppymaajoukkueen urheilijat olivat Suomen ilonaiheita perjantaina Lahden MM-hiihtojen kolmantena päivänä. Naisten kisassa Julia Kykkänen ponnisti toiselle kierrokselle.

Eilisestä karsinnasta ainoana suomalaisena kisaan selvinnyt Julia Kykkänen hyppäsi 19:nneksi perjantain iltavaloissa. Susanna Forsströmin ja Jenny Rautionahon tiet nousivat pystyyn torstain karsinnoissa.

Maailmanmestaruuden voitti Saksan Carina Vogt, Japanin kaksikko Yuki Ito - Sara Takanashi otti himmeämmät mitalit. Maailmancupin voiton jo varmistaneelle Takanashille arvokisamitali oli vasta toinen.

Hirvonen yhdeksäs yhdistetyssä

MM-kisojen yhdistetyn ensimmäisessä kilpailussa Saksa korjasi koko potin trion Johannes Rydzek - Eric Frenzel - Björn Kircheisen napatessa kolme ensimmäistä sijaa. Kolmikko mahtui tasan puolen minuutin sisään.

Seitsemäntenä mäen jälkeen ollut ja kotiyleisön edessä kilpaillut Eero Hirvonen ylsi parhaana suomalaisena yhdeksänneksi. Ilkka Herola kiri vaikean mäkiosuuden jälkeen 12:nneksi, ladulla hän paransi sijoitusta 13 pykälää.

Leevi Mutru oli maalissa 31:s ja nuorten MM-kulta ja -hopeamitalisti Arttu Mäkiaho 38:s.

Mäkikarsinnasta kaikki suomalaiset jatkoon

Suomen mäkimiehet avasivat MM-urakkansa loistavalla panoksella, kun Janne Ahosen johdolla kaikki loikkasivat lauantain erikoismäen kisaan. Ahonen oli 97,0 metrin siivullaan karsinnan kolmas.

Muista kotiyleisön suosikeista Ville Larinto ponnisti 10:nneksi, Jarkko Määttä 29:nneksi ja Antti Aalto 34:nneksi. Puolalaiskaksikko Dawid Kubacki - Piotr Zyla vei karsinnan kaksi ensimmäistä sijaa.