30.8.2014← Takaisin

Herola 11:s Oberstdorfissa, junnuille jälleen kaksoisvoitot

Yhdistetyn kesä-GP jatkui lauantaina Oberstdorfissa kolmenkymmenen kärkiurheilijan voimin. Ilkka Herola sijoittui kisassa yhdenneksitoista. Herolan ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 129 metriä ja toinen 125 metriä.

Päävalmentaja Petter Kukkonen oli hyppyihin tyytyväinen: ”Hypyt olivat parempia kuin eilen, mutta eihän tuo tulos tyydytä. Alkaa väsymys näkymään. Hiihto oli vähän nihkeetä perushyvää, mutta se viimeinen pykälä puuttuu vielä. Urheilija on kuitenkin perushyvässä kunnossa.”

Kahden kierroksen mäkiosuuden jälkeen Herola pääsi viidentenä rullahiihto-osuudelle. Maalilinjan hän ylitti 11:ntenä 2.24,2 kisan voittaneen Saksan Johannes (Rydzekin 39.58,0) jälkeen. Herola hiihti liki koko kisan yhtä matkaa Björn Kircheisen kanssa, mutta takaa aaltona lähtenyt ryhmä ajoi herrat kiinni ja hyödynsi peesiedun: ”Aalto lähti liian lähelle perään, jos siinä olisi ollut vaikka 30 sekuntia, niin tulos olisi toinen. Toisaalta rullahiihto on tällaista, siinä saa peesaaja hyötyä niin kuin pyöräilyssä. Lopussa pääsi monta poikaa tuoreimmilla jaloilla ohi.”

Saksalainen Eric Frenzel  (+1.33,6) oli Oberstdorfissa toinen ja kolmanneksi sijoittui Itävallan Lukas Greiderer (+1.41,2).

Junnuille jälleen kaksoisvoitto molemmissa sarjoissa

Junnukisoissa suomalaiset uusivat lauantaina perjantaisen kaksoisvoiton molemmissa sarjoissa, nyt asetelmat olivat kuitenkin vaihtuneet niin, että eilisen kakkoset ylittivät maalilinjan voittajina. 13-vuotiaiden sarjan voitti lauantaina Valtteri Karhumaa ja Perttu Roponen oli toinen, 14-vuotiaiden yhdistetyn kisan Oberstdorfissa voitti Otto Niittykoski saaden podiumille seurakseen Rasmus Ähtävän.

”Meillä on maailman parhaat juniorit olleet jo monta vuotta.  Junnuissa muut maat ovat valovuoden perässä, nyt vaan tarvitaan lisää töitä ja toivotaan, että järjestelmä toimii jatkossa niin, että pojat pääsevät jatkamaan huippu-urheilua aikuiseksi saakka”, päävalmentaja kehuu nuoria.