Uutisen päiväys

7.1.2010← Takaisin

Heikkisen palautuminen onnistui – kuudes sija Tourin kympillä

Matti Heikkinen osoitti palautumiskykynsä Tour de Skillä ja hiihti perinteisen hiihtotavan kympillä kuudenneksi Toblachissa. Heikkisen sijoitus kokonaiskilpailussa on sama ja ero kärkeen +34,4 sekuntia.

Kilpailun voitti Ruotsin Daniel Rickardsson, joka otti samalla uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailu voiton. Vahvan nousun lopussa tehnyt Heikkinen hävisi ruotsalaiselle +28,6 sekuntia. Toinen oli Tsekin Lukas Bauer ennen Touria johtavaa Norjan Petter Northugia.

Heikkinen veti itsensä kestokykynsä äärirajoille keskiviikon 36 kilometrin takaa-ajokilpailussa. Toipuminen oli kuitenkin nopeaa.

- Eilinen kisa painoi selvästi. Hyvä merkki on kuitenkin se, että viimeisellä kahdella kilomerillä jaksoin rutistaa monta sijaa paremmaksi. Palautuminen oli onnistunut ja nyt on hyvä jatkaa. Vapaapäivä tulee kyllä tarpeeseen. Aion vetää happea seuraavat 24 tuntia, Heikkinen sanoi hymyillen.

- Nyt pikku lenkki, palautusjuomaa ja energiaa kroppaan. Sitten ruokaa ja automatka Val di Fiemmeen. Poikien kanssa on hyvä henki päällä ja motivoimme toisiamme, Heikkinen kertoi.

Sami Jauhojärvi pääsi perinteisellä taas parempaan vauhtiin kuin loppiaisen vapaan takaa-ajossa. Jauhojärvi oli 20:s, voittajasta +59,6 sekuntia perässä. Kokonaiskilpailussa Jauhojärven sijoitus on 36:s.

- Parempaahan tämä oli kuin luistelu. Hyvät olosuhteet ja hiihdettävää nousua. Loppumatkasta sain parannettua suhteessa muihin. Lauantaina yhteislähtökisassa olen mukana, mutta sunnuntaina aion siirtyä sauvahuoltajaksi. Ne, jotka ovat kunnossa, hiihtävät kovaa, Jauhojärvi summasi.

Ville Nousiaisen palautuminen ei onnistunut Heikkisen tavoin. Nousiainen oli kympillä 24:s ja ero kärkeen +1.02,2. Tourin kokonaistilanteessa Nousiainen on 22:s.

- Väsynyttä menoa. Jalat ja kädet ihan puhki. Taitaa olla totaalisen tyhjä kroppa. Alku oli vaikeaa, mutta sain sitten pidettyä saman vauhdin ja lopputulos parani. Ainakin lauantaina vielä hiihdän, mutta loppunousu voi olla liikaa tällä kertaa, Nousiainen sanoi.

Tour de Ski siirtyy viikonlopuksi Val di Fiemmeen, jossa lauantaina hiihdetään yhteislähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Miehillä matkana on 20 km ja naisilla 10 km.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com