Uutisen päiväys

23.2.2013← Takaisin

Heikkinen sijoittui seitsemänneksitoista MM-ladulla

Val di Fiemmen iltapäivässä hiihdettiin myös miesten 15+15 kilometrin yhdistelmäkisa. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Matti Heikkinen, joka oli seitsemästoista.

- Lähtökohdat huomioon ottaen huono sijoitus, mutta siinä oli paljon hyviä elementtejä. Tästähän tämä lähtee, Matti Heikkinen kertoo.
Hyvänä merkkinä hän piti sitä, ettei ladulla tullut täyttä katkeamista ja sukset toimivat hyvin. Heikkinen tunnustautuu edelleenkin väliaikalähtöjen mieheksi.
- Ihan hirveää miekkailua molemmilla tyylillä, en nauti tuollaisesta kilpahiihdosta yhtään.
Lari Lehtonen sijoittui 27:nneksi. Kisan alussa mies keikkui kärkisijoilla.
- Mulla oli tänään aivan älyttömän hyvä pertsan suksi ja alamäessä joutuivat jo isot miehet katsomaan, että kuka sieltä tulee. Se ei ollut itsetarkoitus vaan vähän vahinko, että pääsin hyvälle paikalle. Oli siinä paljon mukavampi hiihtää, kun oli jonossa neljäntenä eikä kahdentenakymmenentenä.
Vapaalle vaihdettaessa miehelle iski kuitenkin pahat krampit käsiin.
- Siihen saattoi vaikuttaa se, että perinteisen osuudella en saanut juomaa. Se oli ihan omaa syytä, kun oltiin sovittu, että juotto on vasemmassa laidassa ja mä hiihdin oikealla. Toisaalta tämä oli minun uran paras arvokisasijoitus, joten olen tyytyväinen, mutta vähän jäi kuitenkin vielä hampaankoloon.

Krampeista kärsi myös 40:nneksi sijoittunut Tero Similä.
- Luistelu meni töpöttelyksi. Oli kovia kramppeja ja viimeisellä kierroksella hävisin varmaan minuutin. Tulin vaihtoon ihan kärkiporukoissa ja pääsin hyvistä asemista lähtemään vapaan osuudelle. Vapaan eka kierros sujui hyvin. Olisin ollut tyytyväinen, jos ei olisi tullut kramppeja ja olisin pysynyt siinä isossa porukassa pidempään.
Sami Jauhojärvellä oli epäonnea perinteisen osuuden alussa, kun Michail Semenov luisteli miehen sauvan yli ja se katkesi. Jauhojärvi sai ensin tilalle väärän käden sauvan.
- Siihen ei mennyt yhtään mitään tänä päivänä. Tuota lujempaa en pääse, kun jätkät passailee keulassa, niin justiinsa jaksaa pysyä porukan hännillä. Vapaalla ei lihas toimi yhtään. Sen kun tietäisi, että miksi ei toimi, niin voisi asialle jotain tehdäkin, 54:nneksi sijoittunut Jauhojärvi kommentoi suoritustaan.

 https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaiskommentit-mm-yhdistelma/