Uutisen päiväys

3.1.2011← Takaisin

Heikkinen rakettimaisesti upeaan voittoon Oberissa

Matti Heikkinen räjäytti maanantaina Tour de Skin neljännen kisapäivän yhdistelmäkilpailun voittoon. Heikkinen nousi taktisesti täydellisesti viimeisessä nousussa kärkipaikalle ja karkasi koko muulta joukolta.

Katso maanantain hiihto YLE Areenasta

Suksien vaihdossa 10 kilometrin jälkeen Heikkinen oli yli puolen minuutin päässä kärjestä, mutta nousi vapaalla upeasti kärkitaistoon ja lopulta kaikkien ohi.

- Hieman yllättäen tuli tämä voitto ja se että pystyin niin hyvin ohittelemaan siinä lopussa. Perinteinen ei oikein sujunut ja suksivalintani oli huono, en tiedä mistä mahtoi johtua. Vapaalla pääsin kuitenkin hyvin nousemaan. Huomenna sitten lepoa ja ruokaa, sekä pientä treeniä, kommentoi Matti Heikkinen kisan jälkeen.

Sveitsin Dario Cologna oli kisan kakkonen ja Tsekin Martin Jaks kolmas. Kiertueen kärkinimistä Lukas Bauer oli viides, Devon Kershaw seitsemäs, Alexander Legkov kahdeksas ja Marcu Hellner kymmenes. Petter Northug jäi 17. tilalle.

Ville Nousiainen oli 41.(-1.32.7)  ja Sami Jauhojärvi 47. (-2.03,9). Jauhojärvi päättää tämän kertaisen Tour de Skin ennakkosuunnitelmien mukaan tähän osakilpailuun.

Viidestä välikiristä parhaiten hyvityssekuntteja keräsivät Marcus Hellner (30), Dario Cologna (25), Lucas Bauer (25) ja Maurice Manificiat sekä Martin Jaks (15).

Heikkinen nousi kokonaiskilpailun kuudenneksi ja on kiertueen kärjessä jatkavaa Colognaa perässä 1.20,2.

Nousiainen on 30. noin kolme ja puoli minuuttia Colognaa perässä.

Tour de Ski, Oberstdorf
Miesten yhdistelmäkilpailu 10 + 10 km:

1) Matti Heikkinen Suomi 48.20,1, 2) Dario Cologna Sveitsi -1,0, 3) Martin Jaks Tsekki -4,9, 4) Jean Marc Gaillard Ranska -5,0, 5) Lukas Bauer Tsekki -5,9, 6) Daniel Rickardsson Ruotsi -7,4…41) Ville Nousiainen Suomi -1.32,7, 47) Sami Jauhojärvi Suomi -1.53,3.

Tiistaina ansaittu välipäivä

Tiistaina Tour de Skillä on ansaittu välipäivä. Sen hiihtäjät ja huoltojoukot käyttävät matkaamiseen Italiaan, jossa keskiviikkona on vuorossa Dobbiacossa vapaan sprintti. Luvassa on jälleen bonussekuntteja 30 parhaalle.

Torstaina hiihdetään Cortinassa ja Dobbiacossa takaa-ajot vapaalla hiihtotavalla. Miehillä matkana on 35 ja naisilla 15 kilometriä. Perjantaina kisapaikka on vuoden 2013 MM-kisanäyttämö Val di Fiemme ja vuorossa yhteislähdöt perinteisellä: 10 km naisilla ja 20 km miehillä. Päätöspäivän huimaan nousuun päättyävässä takaa-ajossa hiihtotapa on vapaa ja matka 9 kilometriä.

Maastohiihdon tiedotus