27.9.2004← Takaisin

Hautamäki toinen ja neljäs Hakubassa - Malysz FIS kesä GP:n voittaja

Mäkihypyn FIS kesä GP -sarja päättyi viikonloppuna Japanin Hakubassa pidettyihin kahteen kilpailuun. Suomen Matti Hautamäki ylti kesän parhaaseensa ja oli finaalin ensimmäisessä kilpailussa toinen.

Parhaiten Hakuba  HS 131 metrin mäessä viihtyi Norjan uusiin nimiin kuuluva Daniel Forfang, joka voitti ensimmäisen finaalikisan ja oli toisessa toisena. Lauantain kisassa Matti Hautamäki oli Forfangin jälkeen toinen ja isäntämäen konkarihyppääjä Noriaki Kasai kolmas. Suomalaisista Lauri Hakola oli 22:s. Janne Happosen sijoitus oli 32:s ja Akseli Kokkosen 33:s.

Sunnuntaina voiton vei Itävallan kokenut Martin Höllwarth ennen Forfangia ja koko sarjan voiton ottanutta Puolan Adam Malyszia. Matti Hautamäki oli kesäsarjan toisen neljännen sijansa. Lauri Hakola oli jälleen paras suomalainen, tällä kertaa 16:s. Akseli Kokkosen sijoitus oli 30:s ja Olli Pekkalan 43:s.

Puolan Adam Malysz oli varmistanut FIS kesä GP:n voiton jo ennen Hakuban finaaleja. Hän voitti neljä ensimmäistä osakilpailua ja oli viimeisessä kolmas. Muut sijoitukset olivat 11:s ja 7:s ja pisteitä kertyi yhteensä 520. Martin Höllwarth oli toiseksi paras 362 pisteellä. Daniel Forfang kiristi hienoilla finaalisuorituksillaan kolmanneksi 312 pisteellä. Matti Hautamäen sijoitus oli kuudes, pisteitä 255.