Uutisen päiväys

30.1.2011← Takaisin

Hautamäki seitsemäs ja Happonen kahdeksas Willingenissä

  Matti Hautamäki ja Janne Happonen onnistuivat mäkihypyn maailmancupissa Saksan Willingenissä. Hautamäki oli seitsemäs ja Happonen kahdeksas. Kilpailun ykkönen oli kotiyleisönsä edessä Severin Freund.

  Willingenin HS 145-mäessä nähtiin tänään pitkiä hyppyjä ja tiukka taisto voitosta. Saksalaisyleisön riemuksi korkeimmalle korokkeelle kipusi lopulta Severin Freund. Freund johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen 143,5-metrisellään ja toisen kierroksen 139 metriä kantanut leiskaus riitti voittoon 2,2 pisteen erolla ennen Itävallan Martin Kochia. Kolmas oli Sveitsin Simon Ammann, joka hävisi hänkin Freundille vain 4,6 pisteellä.

   

  Myös suomalaisleirissä oli aihetta iloon. Eilisessä joukkuekilpailussa vahvan paluun maailmancupiin tehnyt Janne Happonen leiskautti ensimmäisen kierroksen alkupäässä 140 metriin, joka riitti avauskierroksen viidenteen sijaan. Myös Matti Hautamäki onnistui ja pääsi ensimmäisellään 139 metriin. Kuudennelta sijalta toiselle kierrokselle ponkaisseen Hautamäen 137-metrinen nosti hänet Happosen ohi ja lopputuloksissa kaksikko oli sijoilla seitsemän ja kahdeksan. Happosen toiselle hypylle kertyi mittaa 133 metriä.

   

  ”Fiilikset on tosi hyvät. Happosen paluu on loistava juttu ja olen tosi tyytyväinen, kun kahdeksan joukossa oli kaksi Puijon peipposta. Hyvä kisa pojilta”, sanoi päävalmentaja Pekka Niemelä.

   

  ”Positiivisia signaaleja on ollut ilmassa ja on hyvä, että saatiin tulos aikaiseksi. Top kympissä on kova taso. Voidaan puhua vastoinkäymisten taitekohdasta ja uudesta alusta. Kohti positiivista huomista jatketaan hyvillä mielin”, kertoi Niemelä, joka antoi kiitosta erityisesti Happoselle.

   

  ”Happosen paluu on uskomaton. En tunne ketään, joka olisi tullut tällä menolla takaisin katkenneen reisiluun ja saman jalan polvileikkauksen jälkeen. Kova kaveri.”

   

  Suomalaiskotkista mukana päivän kilpailussa olivat myös Kalle Keituri ja Anssi Koivuranta, jotka karsiutuivat niukasti toiselta kierrokselta. Koivuranta oli 35:s 127,5 metrin hypyllään ja Keituri 36:s hypättyään 126,5 metriä. Koivuranta on tuskaillut Willingenissä varusteidensa kanssa, kun side irtosi suksesta perjantain karsinnan kaadutun hypyn päätteeksi.

   

  ”Anssin sukset saatiin kuntoon, mutta kaatumisen jälkeen hyppäämisestä on puuttunut helppoutta ja draivia, mikä on tosin ihan ymmärrettävää”, harmitteli Niemelä.

   

  Mäkihypyn maailmancup jatkuu keskiviikkona 2.2.2011 Saksan Klingenthalissa, jossa hypätään FIS Team Tourin henkilökohtainen osakilpailu. Team Tourilla lasketaan yhteen joukkuekilpailujen pisteet sekä henkilökohtaisista kilpailuista kunkin maan kahden parhaan urheilijan pisteet. Team Tourin 100 000 euron rahapalkinnossa on tällä hetkellä vahvimmin kiinni Itävalta. Suomi on viidentenä. Klingenthalin kilpailua voi seurata suorana MTV3 MAXilta sekä osoitteessa Katsomo.fi kello 18.50 alkaen. Suomen joukkue jatkaa samalla kokoonpanolla.

   

  ”Matin ja Jannen ohjelmassa on huomenna punttitreeni ja muut menevät vielä mäkeen. Illalla matkustamme Klingenthaliin, jossa on karsinta tiistaina”, kertoi Niemelä joukkueen ohjelmasta.

   

   

  Tuloskooste:

  FIS Mäkihypyn maailmancup

  30.1.2011 Willingen, Saksa HS 145

  1. Severin Freund GER 289,1

  2. Martin Koch AUT 286,9

  3. Simon Ammann SUI 284,5

  7. Matti Hautamäki FIN 266,8

  8. Janne Happonen FIN 262,5

  35. Anssi Koivuranta FIN 106,6

  36. Kalle Keituri FIN 104,8

   

   

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com