3.1.2011← Takaisin

Hautamäki nousi viidenneksi Innsbruckissa

Matti Hautamäki palasi Garmisch-Partenkirchenin tuulikisan jälkeen tutummille sijoille nousten ensimmäisen kierroksen yhdeksänneltä sijalta viidenneksi. Paras oli jälleen Itävallan Thomas Morgenstern, joka voitti ylivoimaisesti ja tarrasi samalla kiinni koko mäkiviikon voittoon.

Itävallan Innsbruckissa palattiin normaaliin päiväjärjestykseen Garmisch-Partenkirchenin uudenvuodenpäivänkisan jälkeen. Thomas Morgenstern otti omansa näytöstyyliin Bergiselin HS 130 -mäessä ollen paras molemmilla kierroksilla. Itävaltalainen hyppäsi 129,5 ja 126,5 metriä ja jätti toiseksi tulleen Puolan Adam Malyszin yhdeksän pisteen päähän. Malysz hyppäsi 128 ja 123 metriä. Kolmas oli Norjan Tom Hilde 127,5 ja 122 metrin siivuillaan.

Myös suomalaisittain tulokset palasivat tutumpiin uomiinsa, kun Matti Hautamäki oli Garmisch-Partenkirchenin notkahduksen jälkeen paras suomalainen. Hautamäki oli ensimmäisen kierroksen 125-metrisellään tiukassa kilpailussa yhdeksäntenä. Kuopiolaisen onnistui jälleen nousta paremmille sijoille toisella kierroksella. Toisen kierroksen 123,5 metrinen riitti lopulta viidenteen sijaan, kun monet ensimmäisellä kierroksella loistaneet herpaantuivat takatuulessa.

”Matin viides sija on hyvä juttu. Toinen hyppy oli tosi hyvä, eka ei ihan nappihyppy. Vauhdit olivat minimaaliset ja kun oli takatuulta, ei isoja virheitä tarvinnut tehdä”, totesi päävalmentaja Pekka Niemelä.

Hautamäen lisäksi Anssi Koivuranta jatkoi onnistunutta mäkiviikkoaan ollen 26:s 116,5 ja 115 metrin hypyillään. Janne Ahonen ja Olli Muotka eivät mahtuneet mukaan toiselle kierrokselle. Ahonen oli 33:s ja Muotka 38:s.

”Anssi jälleen pisteillä. Hän hyppäsi ekaa kertaa tästä mäestä ja selvisi kunnialla. 18. sija kokonaispisteissä on hyvä suoritus ensikertalaiselle. Tästä on hyvä jatkaa”, kehui Niemelä.

”Ahosella ja Muotkalla tekniikkavirhe korostui, kun hypättiin takatuuleen. Harjoituksissa meni vielä hyvin, kun oli vastaisia. Ehkä vähän liikaa oli yritystä”, ruoti Niemelä.

Morgenstern vankisti voittonsa myötä johtoaan myös Keski-Euroopan mäkiviikon kokonaiskilpailussa, kun hyppäämättä on enää Bischofshofenin kilpailu loppiaisena. Kiertueen kakkosena on Sveitsin Simon Ammann, joka on jäänyt itävaltalaisesta jo 27,3 pisteen päähän. Hautamäki joutui tänään päästämään kokonaispisteissä edelleen Malyszin. Taistelu kolmannesta sijasta tulee kuitenkin olemaan tiukka, sillä kaksikon ero on vain 0,4 pistettä. Kakkossijakaan ei ole vielä täysin varma.

”Morgi on paperilla jo voittaja ja Ammann kakkonen, mutta mäkihypyssä voi tapahtua mitä tahansa. Loppuun asti on katsottava, tilanteet voivat muuttua ja Matti voi hyvinkin taistella vielä kakkossijasta”, muistutti Niemelä.