Uutisen päiväys

17.12.2010← Takaisin

Hautamäki neljäs Engelbergin tynkäkisassa

  Rankka lumisade typisti Sveitsin Engelbergissä hypätyn mäkihypyn maailmancupin osakilpailun yhden kierroksen mittaiseksi. Matti Hautamäki oli parhaana suomalaisena neljäs itävaltalaisten juhliessa kolmoisvoittoa.


  Harrachovin mäkikilpailujen peruunnuttua viime viikonloppuna otettiin Engelbergin maailmancupviikonloppuun varaslähtö jo tänään. Luonnonvoimat kiusasivat kuitenkin taas mäkimiehiä, kun kova lumipyry siirsi jo aamulla harjoitusten alkua. Karsinta ja ensimmäinen kierros käytiin selkeässä säässä, mutta ennen toisen kierroksen alkua lumisade alkoi jälleen ja ensimmäisen kierroksen tulokset jäivät voimaan. 

  ”Päivä oli haasteellinen. Kunnollisia harjoitushyppyjä ei päästy hyppäämään”, kuvaili päävalmentaja Pekka Niemelä, joka piti yhden kierroksen kilpailua oivana ratkaisuna.

  ”Ongelmana ei ollut vain ylämäki vaan myös alamäki. Urheilijat tulevat sadan kilometrin tuntivauhdilla alas ja kun lunta kertyy paljon, tulee helposti vaaratilanteita. Ainoa oikea ratkaisu.”

  Itävallan joukkueen panos oli jälleen huikea: Thomas Morgenstern (137 metriä), Andreas Kofler (140) ja Wolfgang Loitzl (136) nappasivat kolmoisvoiton ja Martin Koch oli viides. Itävaltalaisten vakuuttavan rintaman rikkoi neljänneksi ponkaissut Matti Hautamäki. Hautamäki hyppäsi 130 metriä jääden kärjestä 7,6 pistettä, vaikka joutui takatuuleen kärjen nautiskellessa vastatuulista.

  ”Kisakierros oli ok. Matti hyppäsi erinomaisesti niihin olosuhteisiin eikä jäänyt paljoa palkintopallilta”, kehui Niemelä.

  Hautamäen lisäksi Ville Larinto ja Janne Ahonen hyppäsivät maailmancupin pisteille. Larinto oli tasaisessa kilpailussa 130,5 metrin hypyllään 11:s ja Ahosen 124,5-metrinen riitti 24. sijaan. Myös Olli Muotka selvitti karsinnan, mutta 117,5 metrin hyppy ei riittänyt pisteille. Muotka oli 44:s.

  ”Ville jäi kahdeksannesta sijasta vain 0,6 pistettä, eli ei mitään dramaattista ole tapahtunut hyppäämisessä. Ahonen avasi pistetilin ja pääsee uusista asemista viikonlopun kisoihin”, summasi Niemelä, joka oli kokonaisuudessaan myönteinen päivän suorituksiin.

  ”Valmentajana olen kiinnostunut suorituksista ja tekniikasta enkä niinkään olosuhteista. Hyvä päivä taas, voi olla tyytyväinen. Positiivisin mielin lähdetään rakentamaan joukkuetta kohti mäkiviikkoa”, kertoi Niemelä.

  Mäkihypyn maailmancup jatkuu huomenna Engelbergissä. MTV3 näyttää kilpailun suorana klo 14.30 alkaen.

   

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com