Uutisen päiväys

11.3.2018← Takaisin

Hannu Manniselle arvostettu Holmenkollen-mitali

Yhdistetyn urheilija Hannu Manninen vastaanotti tänään Oslossa Holmenkollen-mitalin urheilu-uransa ansioista. Manninen on kokonaisuudessaan kuudestoista suomalaisurheilija, joka vastaanottaa Norjan korkeimpana huomionosoituksena pidetyn mitalin. 

”Holmenkollenmedaljen” on korkein ja arvostetuin palkinto, jonka hiihtourheilija voi Norjassa saada. Palkinnon myöntää Skiforeningen ja sitä on jaettu vuodesta 1895 saakka. Myöntämisperusteissa painoarvoa antavat erityisesti saavutukset Holmenkollenin kilpailuissa. Suomalaisista viimeisin mitalin vastaanottaja on Janne Ahonen (vuonna 2011).  

Hannu Manninen, yhdistetyn urheilija ja kuusinkertainen olympiakävijä, on kuudestoista suomalaisurheilija, jolle Holmenkollen-mitali myönnetään. Manninen vastaanotti mitalin sunnuntaina Holmenkollenilla järjestetyssä tilaisuudessa. 

On kyllä erittäin hieno tunne saada tämmöinen tunnustus, se on kuitenkin aika harvinainen. Hieno kunnianosoitus omasta urasta ja menestyksestä Holmenkollenin kisoista. Itsellä taitaa olla kolme voittoa Holmenkollenilta ja toki muitakin hyviä sijoituksia. Holmenkollen on ollut aina mieleinen paikka kilpailla. Holmenkollenilla on aina hieno yleisö ja hieno tunnelma kilpailla, kommentoi Manninen palkinnon vastaanotettuaan.

Aiemmin vain pohjoismaisia lajeja koskenut palkinto voidaan nykyään (vuodesta 2011) myöntää urheilijalle myös ampumahiihdon saavutuksista. 

Holmenkollenmedaljen, suomalaisurheilijat: 

2018 Hannu Manninen
2011 Janne Ahonen
1998 Harri Kirvesniemi
1989 Marja-Liisa Kirvesniemi
1987 Matti Nykänen
1977 Helena Takalo, Hilkka Kuntola
1974 Juha Mieto
1972 Rauno Miettinen
1971 Marjatta Kajosmaa
1965 Arto Tiainen
1964 Veikko Kankkonen, Eero Mäntyranta
1957 Eero Kolehmainen
1955 Veikko Hakulinen
1952 Heikki Hasu

Kuvassa Hannu Manninen ja Skiforeningenin apulaispääsihteeri Steinar Eidaker.

Kuva: Skiforeningen